Leesvoer
Het is leuk om aan een breed publiek te vertellen over wat me beweegt met mijn plantforward missie. Soms word ik geïnterviewd, andere keren schrijf ik essays over mijn keukenleven. Of columns over wat me bezighoudt in de duurzame gastronomie.
Waar ben je nieuwsgierig naar?
Wat te doen met een citroen?
Wat te doen met al die citroenen uit mijn boom? Hoe gooi je zo min mogelijk weg. We probeerden allerlei recepten uit voor je..
Weet jij nog een goed adres in Parijs?
De meest gestelde vraag in mijn mailbox. Heb je nog een hip adres in Parijs?
Zero waste as a mission: what would you do if you had no bin?
At Silo in London we ponder, zero waste is possible, what would you do if you had no bin in the kitchen?
#24 - Onthullend nieuws (ahum)
Maart - over Silo, het eerste zero waste restaurant ter wereld, een nieuwe samenwerking en een Amerikaans diner wat toch duurzaam was.
Ambassadeur zijn van We’re Smart World? Check!
Wat mooi, ambassadeur zijn van We’re Smart Green en met deze toffe mannen samenwerken!
Culinary creativity with botanical pairings
For the February newsletter of we’re smart world I delved into the world of botanical drinks. What a way to unleash culinary power!
Zeven circulaire lessen uit het eerste zero waste restaurant ter wereld
Zeven tips -afgekeken bij Silo- om ook in jouw restaurant meer circulair te werken.
Lekker lezen
Leuke boeken om je te verdiepen in duurzamer koken.
American wines and chefs
Een privé diner met de prachtige wijnen van Bernardus en een Amerikaans thema? Daar wisten we wel raad mee!
#23 - Grote groene stappen.. in kleine happen
Februari - een paar toffe restaurants, een menu wat je thuis kunt maken en antwoord op de vraag “wat doe je nou eigenlijk?”
Wat doe je nou eigenlijk?
Ben jij op zoek naar wat inspiratie? Wil je de keuken en je aanbad lekkerder en duurzamer maken?
Het Nijmeegse restaurant Flores over hun zoektocht naar verduurzaming
Deze keer is Sheila bij Flores in Nijmegen. Ze was geïntrigeerd door foto’s die eigenaar Elroy Slijkhuis postte van een plankje groentencharcuterie gemaakt met koji. Waar zou dat naar smaken? En wat is koji eigenlijk?
Terram - In buitenwijk van Girona schudt Adria Bou fantastische negen gangen plantbased uit zijn mouw.
Bij Terram in Girona smulde ik van de plantbased sauzen. Dat zie je niet vaak in een ‘gewoon’ restaurant. Maar Adra Bau schudde zo 9 gangen uit zijn mouw.
Jonge talenten van De Nieuwe Winkel**, Flore** en Spectrum** koken samen in pop-up
Piepjong, maar supe gedreven. Naast hun werk in sterrenzaken zoals Spectrum, Flore en De Nieuwe Winkel runnen deze talentenhun eigen ‘restaurant’.
Basiliek – Scandinavische stijl met lokale ingrediënten in Harderwijk
Basiliek in Harderwijk. Een omreis echt waard. Vakmanschap, ingetogenheid en fantastisch koken. (Beeld: Els Zwering, de Volkskrant)
‘Jonge’ chefs leren in Low Food Chefs Academy werken volgens vaste formule
BIj de finale van de low food chefs academie leerde ik een formule
Kasvio – een boswandeling met goede vrienden
Kasvio in de Metaal Kathedraal. Geniet van innovatie en creativiteit in het herbarium van chef Mari Pitkänen
#22 - Van tv-debuut naar……..(tromgeroffel)…..
Januari - terugkijken en vooruitkijken. Welk gerecht was het meest populair? Waar at ik de beste burger? Wat staat er op stapel voor 2024? Lees het snel.
De hele dag eten proeven en tóch nog snackhonger
Vier dagen met veertig chefs 120 producten testen en proeven. Blind en in doods stilte. Alsof we examen gingen doen. Nogal een eer om in de jury van het International Taste Institute te zitten. Omringd door de beste van de beste chefs uit veel verschillende landen.
Bar d’Henri - bourgondisch, huisgemaakt en…..
Bar d’Henri is een gezellig bourgondisch café in Antwerpen. Een echte bruine kroeg, met dertigers aan de cocktails. Een grote bar en een hele plantbased kaart. Maar dat vertelt niemand je.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.
- 0 km
- Aggy Kan
- Amsterdam
- Asperge
- bar
- belgie
- BNR
- boeken
- botanical
- brussel
- carriereswitch
- Catalunya
- Changemaker
- Chef
- Coaching
- Column
- congres
- De Groene Afslag
- De Kas
- de Nederlanden
- Design
- diversiteit
- Diversiteit
- Dutch Cuisine
- Duurzaam
- duurzaam
- Duurzame gastronomie
- entropy
- Essay
- Fietsen
- fine dining
- Focus
- focus
- food 100
- Food Inspiration
- Food100
- Gastronomie
- gastvrij
- Goedemorgen Nederland
- green chefs hat
- groentenchef
- Het Financieele Dagblad
- in de kantine
- inspiratie
- International Taste Institute
- interview
- Japan
- japan
- jury
- koffie
- Kool
- koolrabi
- Le Cordon Bleu
- leiderschap
- Lessen
- leuke adressen
- lokaal
- loslaten
- low food chefs academy
- Margo Reuten
- Mari Maris
- mealpreppen
- menu rapide
- michelin
- Michelin
- Moed
- nazka
- nowaste
- NRC
- parijs
- plantbased
- Plantbased
- podcast
- pop-up
- portret
- print en online
- Purpose
- radio
- reizen
- restaurant
- robot
- silo
- sociaal
- Spanje
- Spreker
- Stad
- talent
- Transformatie
- tweede carriere
- Vanja van der Leeden
- Vegan
- Verandering
- Vertrouwen
- Vilafranca de penedes
- Vrouw
- Vrouwen
- We're Smart
- Wnl
- Zelfvertrouwen
- Zoe Lensveld