Culinaire consultancy

Wil je duurzamer te werk gaan in je bedrijf of restaurant? Zoek je nieuwe concepten, gerechten of recepturen? Weet je niet waar je moet beginnen met je wens om meer plantbased te gaan? En wil je dat ik met je meedenk? Dat kan op verschillende manieren. Op deze pagina laat ik je een paar voorbeelden zien van recente samenwerkingen. Zie je kansen, neem dan contact met me op. Dan brainstormen we samen over de mogelijkheden.

De Groene Afslag - Een duurzame toekomst helpen vormgeven

Purpose en strategie

De Groene Afslag is de pleisterplaats van de toekomst. Je kunt er eten, drinken, vergaderen, buitenzitten en nog veel meer. Met de aanjagers van deze inspirerende plek maakte ik een ‘manifest’ voor de duurzame horeca. Daarmee werd menu en aanbod aangescherpt.

Elke drie maanden gaan we een stap verder om dé showroom van de circulaire gastvrijheid te worden.  Het winnen van de GAIA voor meest duurzame eventlocatie is al een mooie erkenning. 

Aerochefs - Onze klanten willen duurzaam, vega en vegan, maar hoe dan?

Coachen

AeroChefs is een professionele cateraar. De klanten willen meer planten zien op het menu. Of het nou gaat om vegan voorkeuren, gezondheid of ‘de lijn’. De inspiratie keuken sessies, met veel proeven en uitproberen, leverden kleurrijkere gerechten op, met verrassend veel smaak. Bordjes die meteen op het menu konden. Mooi meegenomen, de brigade is creatief lekker uitgedaagd en kan nu zelf aan de slag.

Hoe werkt dat dan? 

Elke vraag is uniek, maar meestal ziet een consultancy traject er zo uit:

  • Startpunt:

    • Meedraaien met of meekijken in de keuken. Begrijpen wat de uitgangssituatie is

    • Op zoek gaan naar de drijfveer, naar de persoonlijke waarom. als we die snappen volgt de rest, want het is toch een cultuuromslag en niet zomaar een nieuw menu.

  • Inspiratie:

    • Zeven elementen van duurzame gastronomie en gastvrijheid bespreken aan de hand van (inter)nationale voorbeelden. Dat zet aan het denken en helpt barrières te slechten

  • Visie:

    • Een voorzet doen voor jullie visie op duurzame gastronomie. Een paar zinnen waar iedereen zich bij betrokken voelt en iets mee kan beginnen.

  • Werkbezoek

    • Zelf ervaren werkt het beste en het langste. Dus kunnen we op pad naar een paar zorgvuldig uitgezochte zaken om te proeven, te kijken, vragen te stellen en te leren.

  • Plan:

    • Samen kiezen we een paar acties voor de komende tijd en spreken af hoe we iedereen enthousiasmeren. Dat is vaak met een beetje proeven en praten :-)

Productlijn ontwikkeling

Een onderscheidende stoofpot in het schap voor Oma’s Soep

Oma’s soep wil nieuwe stamp-en stoofpotten introduceren. De doelgroep vindt -samen met de winkel waar het komt te liggen- duurzaamheid belangrijk. En eten ook graag uit andere culturen.

Mijn jarenlange ervaring als concept ontwikkelaar voor onder andere Senseo en Tivall kwam goed van pas. Samen hebben we de recepturen gekozen, en ook de ingrediënten en bereidingswijzen, waar de doelgroep -stedelijke dertigjarige- naar zoekt. Deze introductie staat in op de top tien geslaagde introducties van 2022. Joehoe!! 

“Sheila combineert haar culinaire ambacht met een begrip voor concepten en positionering. Een veelbelovende partnership is geboren. En, het is super leuk en fijn werken met haar - Marleen Zaalberg - Food by Design

foto: sheila Struyck

Culinaire inspiratie en concepten voor innovatie bij klant van Food by Design

Culinair conceptontwikkeling

Food by Design -een food innovation bureau- wilde moderne gerechten vol van groente voor een van haar klanten. Met de zeven elementen van duurzame gastronomie ontstonden series van gerechten met een emotionele lading én kloppende kooktechnieken en ingrediënten.

Met niet alleen meer groenten, maar ook aandacht voor upcycling en lokale ingrediënten. De klant heeft de richtingen zeer enthousiast ontvangen en ontwikkelt deze door richting het schap. 

Ben je benieuwd wat er allemaal kan?

Neem contact met me op. Groenten, granen, zaden, pitten, noten, bonen, knollen, fruit en allerlei andere planten en bomen bezorgen je een ton aan creativiteit, zijn niet duur en doen mee aan de verbetering van het klimaat. Wat let je nog? Ik help je met het toepassen in jouw keuken.