
Leesvoer

Wat doe je nou eigenlijk?
Ben jij op zoek naar wat inspiratie? Wil je de keuken en je aanbad lekkerder en duurzamer maken?

Wat doet een filosoof nou met een puddinkje?
Een bijzondere serie bijeenkomsten, waar het diner bij het thema past.

Een ode aan Janny en haar weetjes
Kleintje culi over Janny van der Heijden, desserts, de ouders van Kevin en griesmeelpudding. Kortom eetcultuur.

Plantaardige sterrenchef Zineb Hattab (35) timmert in Zürich succesvol aan de weg
Zineb Hattab is een heel bijzondere chef. Ze runt drie zaken en zet haar team op 1. Het is de eerste keer dat ik een chef interview en ze noemt haar hele team. En vertelt hoe ze zichzelf overbodig maakt. Ze voert de groentenrevolutie aan in Zurich én stelt onrechtvaardigheid en onrecht in de horeca aan de kaart. Maar het aller belangrijkste is dat het tot nu toe het lekkerste menu is wat ik dit jaar at. Ze heeft die Michelin ster echt verdiend!

18 juni 2025 = Back to school!
Back to school - maar nu als extra special gastdocent!

Bewuste keuze voor bewuste chef
Als expert duurzame gastronomie eet ik in veel zaken in binnen- en buitenland. Voor mijn artikelen spreek ik met chefs en producenten. Voor jullie zet ik zeven signalen op een rijtje waaraan je kunt herkennen dat er met hart voor de planeet en de natuur gekookt wordt.

Chef Michael Koenig: "Open vuur verdient een prominentere rol in restaurants"
Over open vuur koken, waarom het juist voor de plantbased chefs tof is en de magie

Part time is al héél wat
Column uit “Lekker is dat” over Koning Charles en parttimer zijn.

Enthousiaste reacties op Dutch Cuisine-filosofie bij Franse gastronomiekenners
In Parijs presenteerden we Dutch Cuisine, hoe reageerden de kenners?

Make the world a tastier place!
Ja, ja, in de jury krijg je een hoge hoed! Lees hier alles over het International Taste Institute.

Een beetje omdenken
Wat staat daar op die foto? Je gelooft het niet. Het is een stuk fruit van de grill. Lees alles over groenten beestachtig behandelen.

Kom je ook? Pop-ups en themadiners
Pop-ups, thema diners en andere leuke bijeenkomsten waar je je voor in kunt schrijven!

Koken met bomen: de culinaire potentie van het bos
Koken met bomen. Meer bomen helpen tegen de opwarming van de aarde. Maar wist je dat ze ook culinaire potentie hebben?

Wie krijgen een groene Michelin ster?
Op 7 October vallen de nieuwe Michelin sterren. Benieuwd wie een groene ster gaan krijgen? Het bordje hierboven is van Nazka, die staan op mijn tiplijst.

100 voedselveranderaars die de voedselketen duurzamer, gezonder en socialer maken.
Ze zijn weer bekend, de Food top 100. Alle genomineerden verdienen het om eens extra in het zonnetje gezet te worden.

Deze Luxemburgse sterrenchef maakt zich boos over drinkwater
Een Luxemburgse sterrenchef spreekt zich steeds meer uit. Een mooi gesprek over water, nieuwe dingen leren en waarom hij provoceert.

Dertien tips om in jouw zaak waterverspilling tegen te gaan
Zonder water is er geen natuur. Dertien tips om in je keuken op te letten zodat we genoeg water overhouden voor de akkers en de velden.

Double down on beans - mijn traktatie
Bidden veur bruune boon’n op de dag van de duurzame gastvrijheid. Vijf lekkere recepten.

Deze chefs serveren wat de tuin schaft
Waarom zou een chef zelf al zijn groenten willen verbouwen? We gingen langs bij de Dyck en ‘l Antic Moli

Zes internationale topkoks over koken met de natuur als leidraad
Internationale koks over koken met de natuur als leidraad.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.