Over mij

Van zakenvrouw…naar ‘plant-forward’ Chef

Voordat ik chef werd, werkte ik ruim 30 jaar in de top van het internationale zakenleven aan innovatie en nieuwe businessmodellen. Ik was Chief Markting Officer voor Philips wereldwijd en zat in de Raad van Bestuur van Europcar Mobility Groep in Parijs. Sinds 2014 ben ik als co-founder en venture partner verbonden aan SHIFT Invest, een grote durfkapitaal-verschaffer voor ondernemers die klimaat-impact maken met hun innovatie. Ik werkte als commissaris voor bedrijven als Meatless BV en Elho. Zie verder Linkedin profiel

Ook als chef de cuisine ben ik vastbesloten een positieve bijdrage te leveren. Ik ben niet voor niets op een plant-forward missie. Want door bewust te kiezen wat je eet, kun je bijdragen aan een beter klimaat. Mijn specialisatie is: Franse technieken, de Italiaanse (groente) keuken en 100 % plantbased of hybride koken.  Ik ben opgeleid op Le Cordon Bleu in London en Parijs, én als plantbased chef.

Culinair redacteur bij Food Inspiration

Chef portretten en columns

Als culinair redacteur voel ik me als een vis in het water bij Food Inspiration, het online en offline inspiratieplatform voor professionals in food en hospitality. Gericht op professionals, beslissers en ondernemers binnen foodservice en foodretail die willen groeien, innoveren en voorop lopen. Daarvoor publiceren we dagelijks (gratis!) inhoudelijke artikelen, trends en inspiratie uit de wereld van food en hospitality. Offline delen we inspiratie tijdens onze events, tijdens nationale en internationale trendtours, trendpresentaties en in het Food Inspiration Trendreport

Regelmatig in het nieuws

In de media

Het roer omgooien na je vijftigste is best spannend. Maar kan heel veel opleveren. Ik vertel of schrijf er regelmatig over op de radio (WNL, BNR), in podcast (met ) en in de geschreven pers.

Back to school, na dertig jaar

Le Cordon Bleu

Als student in de jaren tachtig werkte ik als souschef in Cambrinus en Lucullus in Rotterdam. Chef van Arnhem leerde me ‘on the job’ alle kneepjes van het vak. Na mijn studie verliet ik schoorvoetend de keuken voor een baan bij P&G. Tijdens mijn carrière in het internationale bedrijfsleven bleef koken me bezighouden. Na 30 jaar werd het tijd om de knoop door te hakken. Ik ging de negen maanden durende opleiding culinary arts bij Le Cordon Bleu in Parijs en Londen doen, en werd professioneel chef.

Mijn motivatie?

Lees hier mijn sollicitatiebrief bij Le Cordon Bleu. Dat staat nog steeds als een huis.

Sheila dist op

Mijn nieuwbrieven

Ongeveer eens per maand serveer ik je alle nieuwtjes, pop-up data en andere lekkernijen zomaar in je inbakje. Gratis en voor niks. Lekker lezen, je kunt zelf een recept proberen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Een beetje positief ‘activisme’ is nodig als we het hebben over de elementen van duurzaamheid in de culinaire wereld. Daarom ben ik aangesloten bij The Chefs Manifesto en Dutch Cuisine, voortrekkers voor de duurzame gastronomie. En werk ik samen met We’re Smart. Wist je dat duurzame gastronomie hoort bij SDG2 van de VN? En dat 18 juni de internationale dag van de duurzame gastronomie is?