Samen sterk

Dit zijn Albert Kooy, topchef, SVH Meesterkok en mede-oprichter van Dutch Cuisine- en Frank Fol, de eerste groentenchef, Masterchef en oprichter van We’re Smart Green. Voortrekkers voor de duurzame gastronomie en een onuitputtelijke bron van voorbeelden, kennis en saamhorigheid. Met zijn allen je stem laten horen klinkt altijd harder. Daarom ben ik aangesloten bij:

Dutch Cuisine hanteert vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen. Deze principes vind je terug in het manifest.

Dutch Cuisine

Samenwerking

Dutch Cuisine heeft als doelstelling het promoten van de Nederlandse keuken en -eetcultuur.

Nederlandse restaurants en chef-koks zijn belangrijke ambassadeurs om deze visie uit te dragen. Zij zijn immers degenen die de consument – hernieuwd - kennis kunnen laten maken met die duurzame, gezonde en smaakvolle keuken. En die bovendien de receptuur kunnen verspreiden en de verhalen achter de gerechten kunnen vertellen.

De visie van Dutch Cuisine is een visie die me helemaal past: koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten, en volgens het ‘no waste’ beginsel. Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid, ons vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more.

Het is best een erkenning dat ik -zonder restaurant- toch aangesloten ben bij Dutch Cuisine. Meer weten over Dutch Cuisine? Kijk hier

De culinaire technieken van We’re smart om met groenten te werken gebruik ik graag in mijn consultancy trajecten.

We’re Smart®

Samen optrekken

We’re Smart is het geesteskind van Frank Fol, De Groentekok®. Het is een ecosysteem dat mensen en bedrijven samenbrengt rond gezondheid, ecologie en duurzaamheid, zowel in de voedingssector als erbuiten. Het doel is om van elkaar te leren en elkaar te versterken, en zo onze maatschappij te helpen evolueren naar slimmere ****oplossingen voor het lichaam, de natuur en de wereld.

Wat ga ik doen voor deze leuke club? Lekkere stukkies typen. In het engels, omdat de nieuwsbrief wereldwijd gelezen wordt. Dit zijn stukken ramvol culinaire tips en informatie om iedereen -maar vooral chefs en restaurants- te inspireren om meer met Pure Plant te doen. Met groenten en fruit.

Dus moet ik restaurants in binnen- en buitenland bezoeken, naar de jaarlijkse award ceremonie en de Green Chefs Hat competitie op Gastvrij Rotterdam (I know, a tough job! But someone has to do it). Dank voor het vertrouwen en de kans, Frank!

Geloof je ook in samen sterk? Neem contact met me op, dan bespreken we hoe we kunnen samenwerken.