Ambassadeur zijn van We’re Smart World? Check!

Het wordt tijd om het maar eens aan de grote klok te hangen. Ik mag mezelf ambassadeur noemen van We’re Smart World. Daar ben ik nogal blij mee.

We’re Smart World is opgericht door Frank Fol, De Groentekok®. Fol is een voormalige Michelin chef en voorzitter van Masterchefs uit België. Zijn missie: ‘groentjes het middelpunt van het bord maken’. Een van de activiteiten is het samenstellen van de We're Smart® Green Guide. Restaurants met een rangschikking: van 1 tot 5 radijzen. Des te meer radijzen, des te knapper en lekkerder en des te meer hebben groenten de hoofdrol! Dus ga je op reis en zoek je een goed adres, kijk daar dan maar!

Wat ga ik doen voor deze leuke club? Natuurlijk het uitdragen van de missie. En dan heel specifiek door het schrijven van artikelen. In het engels, omdat de nieuwsbrief wereldwijd door meer dan 12000 gastronauten gelezen wordt. Dit zijn stukken ramvol culinaire tips en informatie om iedereen -maar vooral chefs en restaurants- te inspireren om meer met Pure Plant te doen. Met groenten en fruit. Het eerste stuk ging over botanical drinks, die spannende culinaire dranken die je meer en meer aantreft als no-alcohol alternatief.

Om die tips te verzamelen bezoek ik restaurants in binnen- en buitenland, kom op het jaarlijkse event en ben bij de Green Chefs Hat competitie op Gastvrij Rotterdam (I know, a tough job! But someone has to do it). Dank voor het vertrouwen en de kans, Frank!

2023 - Restaurant de Kas, met chef Wim de Beer, Frank Fol - CEO en Tom Bosch van Rosenthal - CCO van We’re Smart World.

Ben je geïnteresseerd in Gastronomie en Duurzaamheid? Wil jij ook toffe adressen leren kennen? Geef je op voor de nieuwsbrief van We’re smart, dan krijg je het als eerste in de bus!

Previous
Previous

#24 - Onthullend nieuws (ahum)

Next
Next

Culinary creativity with botanical pairings