Leesvoer
Het is leuk om aan een breed publiek te vertellen over wat me beweegt met mijn plantforward missie. Soms word ik geïnterviewd, andere keren schrijf ik essays over mijn keukenleven. Of columns over wat me bezighoudt in de duurzame gastronomie.
Waar ben je nieuwsgierig naar?
Tuinkamer van Priona: Natuur op je bord in een monumentale tuin
In Drente liggen de Tuinen van Priona. Daar kookt Alwin Leemhuis de sterren van de hemel met alles wat er uit de natuur rond de kas komt.
Afternoon tea is in London ‘alive and kicking’
Mateloos populair in London, de afternoon tea. Innovatief en nu zelfs plantbased -op verzoek-. Ik onderzocht de magie van de afternoon tea en ging zelf aan tafel in Sketch.
Weet jij nog een goed adres in Parijs?
De meest gestelde vraag in mijn mailbox. Heb je nog een hip adres in Parijs?
Silo in London: een traantje wegpinken boven een overheerlijke maitake
Ga je naar London? Dan mag je Silo niet missen. Fingerlicking food, toffe sfeer en er valt wat te leren over werken zonder waste. In een Rotterdams achtig buurtje.Het metro ritje meer dan waard!
Het Nijmeegse restaurant Flores over hun zoektocht naar verduurzaming
Deze keer is Sheila bij Flores in Nijmegen. Ze was geïntrigeerd door foto’s die eigenaar Elroy Slijkhuis postte van een plankje groentencharcuterie gemaakt met koji. Waar zou dat naar smaken? En wat is koji eigenlijk?
Terram - In buitenwijk van Girona schudt Adria Bou fantastische negen gangen plantbased uit zijn mouw.
Bij Terram in Girona smulde ik van de plantbased sauzen. Dat zie je niet vaak in een ‘gewoon’ restaurant. Maar Adra Bau schudde zo 9 gangen uit zijn mouw.
Basiliek – Scandinavische stijl met lokale ingrediënten in Harderwijk
Basiliek in Harderwijk. Een omreis echt waard. Vakmanschap, ingetogenheid en fantastisch koken. (Beeld: Els Zwering, de Volkskrant)
Kasvio – een boswandeling met goede vrienden
Kasvio in de Metaal Kathedraal. Geniet van innovatie en creativiteit in het herbarium van chef Mari Pitkänen
Bar d’Henri - bourgondisch, huisgemaakt en…..
Bar d’Henri is een gezellig bourgondisch café in Antwerpen. Een echte bruine kroeg, met dertigers aan de cocktails. Een grote bar en een hele plantbased kaart. Maar dat vertelt niemand je.
El cigro d’or – een ode aan bruin eten
El Cigro d’Or. Vernoemd naar de kikkererwt. We aten een heerlijk bruin menu.
Chez Nina – plantaardig geesteskind van kookboeken-schrijver en cateraar Nina Olssen gaat viral
Chez Nina in Amsterdam. Hoog op smaak, mooie kleuren. Vegetarisch en plantbased. Een feest.
Brasserie Surréaliste
Brasserie Surréaliste, een bierbrouwer, bar en restaurant in Brussel in een waanzinnig ‘over de top’ art-deco gebouw
les Gastrosophes - een nomadische cateraar die de gastronomie wil democratiseren
Les Gastrosophes, een nomadische cateraar uit Anderlecht die met een maandelijkse secret pop-up ervoor zorgt dat ‘iedereen aan een banket kan aanzitten’.
Entropy: fine dining creëren uit de energie van een puinhoop
Entropy in Brussel, een fine dining restaurant waar ze duurzaamheid ver doorvoeren: de winst wordt gebruikt om daklozen te voeden.
OK coffee - leert je alles wat je (nog) niet wist over koffie en Brussel of Parijs (en binnenkort…..)
Ok coffee. Na deze ruige stadstour drink je je koffie nooit meer hetzelfde.
Oohlala, bruisend Brussel
Een dagje zwerven door Brussel op zoek naar duurzame gastronomie. Op uitnodiging van Visit Brussel, en dan zie je echt toffe dingen
500 preparaten voor het wijnjaar 2024
Een bijzondere dag op een oud wijngoed ten zuiden van Barcelona. Ben je in de buurt? Ga dan zeker kijken.
le Potager de Charlotte: vegan in Parijs
Parijs - 17e arrondissement. Le Potager du Charlotte
Parijs - Kitchen Ter (re)
Parijs - 5e arrondissement - Kitchen Ter(re). Snel en smakelijk, Elegant en huiselijk.
Een gastronomische pelgrimstocht in 11 culinaire hoogtepunten
Vakantie, lekker eten en drinken en de zon op je kop. Om het nuttige met het aangename te verenigen kun je op de fiets een culinaire pelgrimstocht doen. Op de Ruta Via de la Plata lopen niet alleen pelgrims naar Santiago de Compostela, maar bevindt zich ook veel gastronomisch erfgoed. Bijna 1000 kilometer in 12 dagen. Hard doorfietsend valt er veel te eten en te drinken zonder weegschaal gevolgen. Benieuwd naar de top elf én een relaas over deze fantastische route?
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.
- 0 km
- Aggy Kan
- Amsterdam
- Asperge
- bar
- belgie
- BNR
- brussel
- carriereswitch
- Catalunya
- Changemaker
- Chef
- Coaching
- Column
- congres
- De Groene Afslag
- De Kas
- de Nederlanden
- Design
- diversiteit
- Diversiteit
- Dutch Cuisine
- Duurzaam
- duurzaam
- Duurzame gastronomie
- entropy
- Essay
- Fietsen
- fine dining
- Focus
- focus
- food 100
- Food Inspiration
- Gastronomie
- gastvrij
- Goedemorgen Nederland
- green chefs hat
- groentenchef
- Het Financieele Dagblad
- in de kantine
- inspiratie
- International Taste Institute
- interview
- Japan
- japan
- jury
- koffie
- Kool
- koolrabi
- Le Cordon Bleu
- Leadership
- leiderschap
- Lessen
- leuke adressen
- lokaal
- loslaten
- low food chefs academy
- Margo Reuten
- Mari Maris
- mealpreppen
- menu rapide
- michelin
- Michelin
- Moed
- nazka
- nowaste
- NRC
- parijs
- Paris
- Performance
- plantbased
- Plantbased
- podcast
- pop-up
- print en online
- Purpose
- radio
- reizen
- restaurant
- robot
- silo
- sociaal
- Spanje
- Spreker
- Stad
- talent
- Transformatie
- tweede carriere
- UK
- Vanja van der Leeden
- Vegan
- Verandering
- Vertrouwen
- Vrouw
- Vrouwen
- We're Smart
- Wnl
- Zelfvertrouwen
- zero waste
- Zoe Lensveld