Wat doe je nou eigenlijk?

Af en toe komt die vraag voorbij en dat begrijp ik wel. Veel van mijn werk doe ik in opdracht van bedrijven en dan is discretie gewenst. Dus praat ik er niet teveel over. Maar ik kan natuurlijk wel vertellen hoe ik zo ongeveer te werk ga en hoe je met mij kunt samenwerken.

Op bezoek bij Flores in Nijmegen om meer te weten over koji en de sap pairings. Wat een toffe en leerzame dag. Zal ik jou komen vertellen wat ze daar allemaal doen ter inspiratie?

Mijn expertise is duurzame gastronomie en gastvrijheid. Na mijn Franse kookopleiding heb ik me gestort op vegetarisch en plantbased koken. Ik heb beestachtig lekker leren koken met planten, groenten, granen, noten, knollen, fruit, kruiden.

Dat is best een andere manier van denken en doen, want de opleiding leert je te beginnen met de dierlijke proteïne bij het ontwikkelen van een gerecht of menu. Met mijn restaurant ervaring praat ik gemakkelijk met een chef en de brigade hoe ze lekkerder voor de planeet kunnen koken. En de consequenties voor een keuken kan ik dan ook weer aan de managers uitleggen, omdat ik lang een van hen was. Als reporter voor Food Inspiration en de we’re smart green guide kom ik in veel (inter)nationale topzaken. Genietend aan tafel, maar vooral achter de schermen. Daar verzamel ik kennis en ideeën, die ik vervolgens weer gebruik om met mijn klanten hun ‘hospitality’ en gastronomisch aanbad te verduurzamen. Dat doe ik op verschillende manieren:

1.      Met inspiratietours en -talks. Met je team zelf ook voelen hoe andere voorlopers de verandering inzetten? Ik neem jullie mee! Dat kan in het echt, de straat op en langsgaan. Of ik kom bij jullie langs en neem je mee op volgelvlucht tour met een presentatie. Zo werkt het.

2.      Met masterclasses en workshops. Met Food for thought geef ik les. Een inkijkje in het waarom en het hoe van de duurzame gastronomie en hoe dat dan proeft. Kijk hier.


3. Als nomadische chef, door mensen te laten proeven hoe waanzinnig lekker plantforward eten is.  Of dat nou een diner is of een mooie borrel, kijk hier maar eens.

4. Als culinair consultant voor bedrijven en restaurants die duurzamer te werk willen gaan en een gezamenlijke visie zoeken. Ontdek hier hoe dat werkt en laat je inspireren door een paar voorbeelden van recente samenwerkingen.

Ben je nu benieuwd geworden of we samen jullie gastvrijheid en gastronomie kunnen verduurzamen? Druk dan op de groene knop!

Als aftrap of sluiting een levendige en vrolijke presentatie met veel lekkere voorbeelden.

Previous
Previous

#23 - Grote groene stappen.. in kleine happen

Next
Next

Zeven circulaire lessen uit het eerste zero waste restaurant ter wereld