Bar d’Henri - bourgondisch, huisgemaakt en…..

Bar d’Henri is een gezellig bourgondisch café in Antwerpen. Een echte bruine kroeg, met dertigers aan de cocktails. Zo cool, dat deze zomer hitzanger Billy Eilish en Oppenheimer acteur CiIlian Murphy zelfs aanwaaiden op het terras. Het menu rept er niet over, maar alle barsnacks en burgers zijn zelfgemaakt én plantbased. Als dat niet lekker duurzaam is?

Het concept

Een hoekcafé op een plein met veel horeca. Waar het in de zomer helemaal volgepakt is met terrassen. Bar d’Henri is een relatief kleine zaak, met een grote bar, waar zelfs wat mensen een biertje drinken. Gedempt licht, houten tafels. Bourgondisch. Het menu zoek je op je telefoon op. Daarop staan veel ‘apero’ hapjes en vier burgers. Verder veel cocktails. Een plek om lekker te gaan drinken en er wat casual bij te gaan snacken. Een goede barkeeper met aandacht voor de gasten en een relaxte atmosfeer. Wel opvallend veel mensen die hun borrelplank fotograferen, maar dat zal wel door dat bezoekje van de sterren komen.

Het menu

Aan de kaart zie je dat het echt een cafe is. Veel drankjes en maar 1 soort van nagerecht, een browny. Er is een uitgebreide cocktail kaart, met onder andere pornstar martini, dark & stormy en Henri’s mojito (11-15 euro). Huisaperitief is een fijn glas citrus, gember en bubbels. De wijnen komen uit Frankrijk. Drie natuurwijnen voor 8,60 euro en drie ‘gewone’ voor 5,20 euro. De bieren zijn Belgisch vanaf 3,00. 0% is water en frisdrank.

Naast de bekende hummous, kroketjes (seizoens) en flatbread met aioli hebben ze samosa’s met pikante tomaat, aardappel, dille & kappertjes (12 euro), traag gegrilde maiskolf met koriander, look & gerookte paprika en verse aïoli (9,00 euro) en nacho’s op bourgondische wijze (16,00 euro). Het populaire bordje jazz is een grote borrelplank met van alles wat (21-28 euro).  

De burgers kosten 12 euro. Met frites (zoete aardappel of gewone) en salade 21 euro. Chicken no chicken, een kip-achtige burger met zwarte look mayo en gepekelde kool. Fish no cheat burger, een kabeljauw-achtige burger met gefrituurde kappertjes, augurk en tartaresaus. Pesto portobello burger met ruccolla - gepekelde komkommer – aioli én de burger d’Henri classic cheese, van plant-based cheese - erwt - basilicum ketchup - salsa - bicky ui.

De burgers

De burgers zijn ontwikkeld door bekende Antwerpse chefs en foodfluencers, zoals Laurens Jasperse en Stephan de Mey en worden ter plekke gemaakt. Dus lekker vers en zonder al te veel troep -hopen we. Dat proef je ook. Wij aten de portobello burger en die gaf alle mondgevoel en smaak waar je op hoopt en naar verlangt. Knapperig gebakken, stevig en sappig van binnen. Echt een burger feest.

Tip

Een mooie plek om met je vrienden lekker te gaan drinken, naar jazz te luisteren en ook wat te gaan ‘snaaien’. Iedereen vindt dit lekker. Zelfs de ‘vegan-haters’. Zolang jij het maar niet verklapt. Houd de socials (in de gaten voor jazzevents.

Zelf bezoeken?


Troonplaats 1, 2018 Antwerpen België

bar@dhenri.be  +32 499 31 57 01

https://bardhenri.be

Previous
Previous

De hele dag eten proeven en tóch nog snackhonger

Next
Next

In de jury van het International Taste Institute