#22 - Van tv-debuut naar……..(tromgeroffel)…..

Januari leent zich natuurlijk perfect voor een terug- en vooruitblik. Dat doe ik ook graag, want in het staartje van 2023 gebeurden nog een paar fantastische dingen die ik heel graag met je deel. En 2024… olala, dat wordt nog véel spannender!

Ik maakte mijn tv-debuut!

In december kreeg je als trouwe nieuwsbrieflezer mijn ‘stressvrije’ kerstmenu cadeau. En het leuke is: vlak voor de kerst werd dit opgepikt door de media en werd ik zowel door de redactie van het radioprogramma ‘In de kantine’ als door de redactie van ‘Goedemorgen Nederland’ uitgenodigd om met hun publiek te delen hoe je zonder stress het allerlekkerste én duurzame kerstmenu op tafel tovert. En zo maakte ik ineens mijn tv-debuut. Hier lees je er alles over en kun je nog even terugkijken!

En weet je wat óok zo leuk is? Mede door deze media-aandacht werden mijn kerstrecepten ruim 2000 keer gedownload en ik werd bedolven onder leuke reacties en foto’s van alle gerechten. Vooral de tarte tartins van gele biet waren enorm populair. Ook maken? Hier vind je het recept.

Starstru(y)ck tussen 40 topchefs

Ik maakte nog een ander debuut: samen met 40 internationale topchefs zat ik in het testpanel van het International Taste Institute. Voedselproducenten van o.a. koekjes, olijfolie, babyvoeding, kaas, koffie en kefir sturen hun producten hiernaartoe om te laten proeven door professionals. Alle proevers zijn gelauwerde topchefs, en behangen met medailles en sjerpen. Ik raakte gewoon een beetje starstruck. Hoe tof dat ik deel uit mocht maken van deze kritische jury! Hier lees je alles over dit avontuur, waarin ik ontdekte dat je in 4 dagen 120 producten kan proeven en dan tóch nog snackhonger kunt hebben!

Zonder witte buis en medailles zien de topchefs er best relaxed uit, toch?

Twee toffe tentjes

Ik deed ook minder stressvolle dingen, hoor. Zo bezocht ik twee enorm leuke casual dining restaurantjes die ik écht even met je wil delen. Ga zeker een keer naar Chez Nina in Amsterdam voor goddelijk lekkere plantforward shared dining gerechtjes (whatever happens, proef de bucatini met palmkool, pinda en kaffirlime!). En ga met je vrienden wat drinken, naar jazz luisteren én lekker wat snaaien bij Bar d’Henri in Antwerpen. Dit gezellige, bourgondische café is zo cool dat zelfs Billy Eilish en Oppenheimer-acteur Cillian Murphy er op het terras neerstreken deze zomer.

Heb jij nou ook recent in een heel tof tentje gegeten? Superleuk als je je tip met me deelt, zodat ik ook weer nieuwe adresjes en lekkere gerechten kan uitproberen! En dan ben ik vooral benieuwd naar de rest van Nederland, want 010 en 020 komt al zo vaak langs…

Coming soon: cursus mealpreppen!

Goed, dan schakelen we nu snel over naar 2024. Want er staan ook dit jaar weer superleuke dingen op het programma! Zo geven we -na de toffe kerstdiner cursus- in maart de workshop mealpreppen bij De Groene Afslag. Dat is helemaal hot. Superwaardevol als je niet uit zakjes en pakjes wilt eten en meer met groenten wil doen. Je kunt deze eendaagse workshop volgen op 16 óf 17 maart. Kijk gauw even op de site van VIP health and nutrition, want de eerste twee data waren binnen een dag uitverkocht!  

Druk docenten overleg met (links) Jackie Sattler van @puurjackie en de onvolprezen (rechts) Femke van den Heuvel van VIP Health and Nutrition.

En dan… tromgeroffel!

Last but not least heb ik nóg een leuk nieuwtje aan je te verklappen! Ik ga namelijk mijn eigen lees- en kookboek uitbrengen! Sterker nog, ik ben stiekem al begonnen met schrijven. Binnenkort hoor je meer. Maar eerst heb ik een vraag aan jou! Wat moet er volgens jou sowieso in mijn boek komen te staan? Waar ben je benieuwd naar, wat zou je helpen?

Laat van je horen

Heel tof dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Of wil je me inschakelen als chef, culinair consultant, spreker of trainer? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail.

Life is food.

Previous
Previous

Kasvio – een boswandeling met goede vrienden

Next
Next

De hele dag eten proeven en tóch nog snackhonger