le Potager de Charlotte: vegan in Parijs

Het concept

Vegan restaurant waar groen, natuur en groenten domineren. In het logo, op de kaart en op het bord. Dit is het klassieke vegan restaurant voor mensen die dingen willen eten die lijken op de normale gerechten (dus met allerlei look alike ingredienten). Als je Charlotte heet en een groententuin hebt (potager) dan kun je daar misschien nog wel meer mee.

Het menu

Op de kaart vijf entrees en vier hoofdgerechten, die allen uitgaan van de groenten of de granen. Maar ja, dat is logisch in een vegan zaak. De drie nagerechten zijn fruit gedomineerd. Alle wijnen zijn bio of demeter. Water wordt ter plekke gefilterd. En plat water is gratis. Verse fruit en groentensappen, en potion symples, dat zijn spannende siropen met een elixir. Met drie ciders komt de lo en no alcohol ook aan zijn en haar trekken. Publiek; geen man te bekennen vandaag, woensdag lunchtijd. Wel heel veel vrouwen. En wat at ik?

Tofu Mariné au sesam, avec piment d’espelette, sésame noir, crevettes, yaourt soja citron vert, jeunes pousses

Rigatoni tomate provençale. Sauce tomate, ‘parmezan’


De prijs

Menu November 2023

Voorgerechten tussen de 9,5 en 11,5 euro. Hoofdgerechten allemaal 19 euro en de nagerechten rond een tientje. Ik was 35 euro kwijt voor een lunch.

Tip

Hier kun je prima in je eentje eten. Iedereen is aardig en de service gaat lekker vlot

Zelf bezoeken?

https://www.lepotagerdecharlotte.fr/en/

21 rue Rennequin 75017 Paris

Previous
Previous

In de Kantine aan de stamtafel

Next
Next

Aubergines à la Nazka