Een groot verschil, werken als commissaris of chef?

Dat was een vraag die de bekende journalist Paul van Liempt me stelde. Ik mocht met hem de studio in nadat ik ‘m net een lunch had voorgezet! Of ik me niet kaal voelde zonder mijn ‘macht’? Waar hadden we het verder over?

  • mijn kinderlijke -zo noemt van Liempt het- fascinatie met gastronomie, fine dining en het ambacht

  • het geheim van goed gastheerschap volgens de beste gastvrouw / heer van Nederland, Caroline Beerends van hotel-restaurant (*) De Nederlanden in Vreeland en hoe ik me verheug om met haar ‘de voorkant’ eens te bekijken

  • wat ik leerde van hockeycoach Marc Lammers over het leiden en coachen van jonge mensen (heeft iets te maken met ze zelf laten denken)

  • over de manier waarop sterrenchef Margo Reuten jonge mensen op een positieve manier tot hoog niveau brengt

  • over de veranderingen in werktijden in de gastronomie

Maar vooral over het kleine verschil wat ik probeer te maken met mijn gerechten. Ik wil je graag laten proeven dat je -door anders naar je ingrediënten te kijken- op fine dining niveau meer plantaardig kunt genieten. Want eten verbindt. En wil je weten of ik een groot verschil zie tussen macht als commissaris en dienen als Chef? Daarvoor kun je beter zelf luisteren.


Previous
Previous

Sterren, zonnen of radijzen?

Next
Next

Een ongezouten smaakkwestie