Goedemorgen, wat een kans

Vlak voor de feestdagen wisten ze me te vinden. De redacties van het radioprogramma “in de kantine” en “Goedemorgen Nederland” maakten zich denk ik zelf ook druk over het kerstmenu. Of ik wilde komen vertellen hoe je dat een beetje stressvrij kon doen.

 

Ik racete naar de studio. Met Graham Sidney van de Groene Afslag hadden we een plantbased kerstmenu verzonnen en helemaal uitgeschreven. Als het goed is kon iedereen aan de hand van de stappen een mooi menu neerzetten. En het hoeft de kop niet te kosten, zo met groenten uit het seizoen in het middelpunt! Dat hadden we gemaakt als aardigheidje voor alle gasten van onze pop-ups.

Dankzij de uitzending gingen veel meer mensen meedoen. Wat een lol. Het meest populaire recept was de tarte tatin van gele biet, een leuk tussengerecht. Maar die staat ook prima op je lunch tafel of als snelle maaltijd met een mooie salade. Met dit recept kun je elke saaie januari-dag opvrolijken.

Tarte tatin van gele biet. Foto: Sheila Struyck

Uiteindelijk zijn de recepten zo’n tweeduizend keer gedownload. Als dat geen impact is dan weet ik het ook niet meer. Dank lieve mensen van WNL. Live op radio en tv is geen sinnekure, maar ik heb genoten van de camera’s, lichten en actie. Graag tot snel!

Previous
Previous

In de jury van het International Taste Institute

Next
Next

Maak kennis met de Spaanse Emile van der Staak: chef Xavier Pellicer