Aangesloten bij Dutch Cuisine, wat een mijlpaal!

Met best wat trots (en dit schrijf ik bijna nooit) heb ik een nieuwtje. Op 8 November j.l heb ik me aangesloten bij Dutch Cuisine!

Deze stichting is in 2015 opgericht met als doel de Nederlandse eetcultuur op de kaart te zetten. Dutch Cuisine werkt samen met producenten, retailers en (bekende) chef-koks om de Nederlandse keuken uit te dragen in binnen- en buitenland. Mede-oprichters zijn onder andere topchefs Luc Kusters (Bolenius*, Amsterdam) en Niven Kunz (Triptyque, Wateringen) en Albert Kooy (SVH Meesterkok). Restaurants die aangesloten zijn bij de stichting kopen lokaal in, koken met de seizoenen mee en hebben een menu volgens het 80/20-principe. 80% groente en 20% vlees of vis. En deze restaurants zijn niet de minste, neem maar eens een kijkje op de lijst.

Dit zijn Albert Kooy, topchef, SVH Meesterkok en oprichter van Dutch Cuisine- en Frank Fol, groentenkok en oprichter van We’re Smart World. Allebei voortrekkers voor de duurzame gastronomie en een onuitputtelijke bron van voorbeelden, kennis en saamhorigheid. Met zijn allen je stem laten horen klinkt altijd harder!

De visie van Dutch Cuisine is een visie die me helemaal past: koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten, en volgens het ‘no waste’ beginsel. Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid, ons vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Het is best een erkenning dat ik -zonder restaurant- tóch aangesloten ben bij Dutch Cuisine.

Dutch Cuisine hanteert vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen. Deze principes vind je terug in het manifest. Meer weten over duurzame gastronomie, Dutch Cuisine en hun manifest en We’re Smart en de Green Guide?

Previous
Previous

Zoek je nog een goed voornemen voor Januari?

Next
Next

Japanse plant-forward chef Keiko Kuwakino werkt zes tot twaalf maanden vooruit