Leesvoer

Het is leuk om aan een breed publiek te vertellen over wat me beweegt met mijn plantforward missie. Soms word ik geïnterviewd, andere keren schrijf ik essays over mijn keukenleven. Of columns over wat me bezighoudt in de duurzame gastronomie.

Waar ben je nieuwsgierig naar?

“Waarom kom je bij ons eten als je niet van ons eten houdt?”
Column, Ondernemen en Leiderschap sheila struyck Column, Ondernemen en Leiderschap sheila struyck

“Waarom kom je bij ons eten als je niet van ons eten houdt?”

In Downton Abbey seizoen 1 komt de vrouw des huizes de keuken in met een brief: ‘Vanavond komt Lord X op het feest en hij heeft schrijft over een nieuwe soort gebak waar heel London dol op is, een Appel Charlotte. Kunt u dat vanavond serveren op het feestmaal?”. Mrs Patmore, de kok, is ontzet, omdat alles al ingekocht en voorbereid is. Ze reageert met een woedeaanval gericht op haar hulpje. De barones begrijpt er niets van en druipt verongelijkt af. “Het was toch een leuk idee”?

Ik leef met Ms Patmore mee. Ook in deze tijd zijn er mensen die torenhoge verwachtingen hebben, zonder zich te verplaatsen in wat het aanbod nu eigenlijk is. En vervolgens boos worden. Lees mijn column maar.

Read More
Stop met ‘nog even doorbijten tot alles weer normaal wordt'
Column, Ondernemen en Leiderschap sheila struyck Column, Ondernemen en Leiderschap sheila struyck

Stop met ‘nog even doorbijten tot alles weer normaal wordt'

Het enige wat we zeker lijken te weten is dat alles weer kan gaan veranderen.

Ook dat is niets nieuws. Ik kreeg een flashback en vond een stuk van jaren geleden dat weer hardstikke actueel is. En raad iedereen -inclusief mezelf aan- om wat vaker onderweg achter een steen te gaan zitten. Doe je mee? Maar geniet eerst nog even van je vrije dagen!

Read More

Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.