
Leesvoer

Duurzaamheid hoef je niet van de daken te schreeuwen, maar je moet het wel doen!
Op de uitreiking van de Food100 helden awards ontmoette ik de winnaars. En viel me op dat sommigen helemaal niet praten over duurzaamheid. Wat doen ze dan wel om Held te worden?

Een pleidooi voor ‘menu rapide’ in het topsegment
Een pleidooi voor ‘menu rapide’ in het topsegment. Columnist Sheila Struyck daagt uit om te experimenteren met snelle service

“Waarom kom je bij ons eten als je niet van ons eten houdt?”
In Downton Abbey seizoen 1 komt de vrouw des huizes de keuken in met een brief: ‘Vanavond komt Lord X op het feest en hij heeft schrijft over een nieuwe soort gebak waar heel London dol op is, een Appel Charlotte. Kunt u dat vanavond serveren op het feestmaal?”. Mrs Patmore, de kok, is ontzet, omdat alles al ingekocht en voorbereid is. Ze reageert met een woedeaanval gericht op haar hulpje. De barones begrijpt er niets van en druipt verongelijkt af. “Het was toch een leuk idee”?
Ik leef met Ms Patmore mee. Ook in deze tijd zijn er mensen die torenhoge verwachtingen hebben, zonder zich te verplaatsen in wat het aanbod nu eigenlijk is. En vervolgens boos worden. Lees mijn column maar.

10 horecalessen van een pelgrim
We gaan op reis voor inspiratie. Zelfs op een fietstocht over een Spaans pelgrimspad zaten mooie ‘lessen’ voor Nederlandse horeca

Duurzaam restaurant De Kas in Amsterdam wil óók duurzaam met personeel omgaan
Mee met de keuken-chef van Restaurant de Kas om de groenten op te halen. Benieuwd wat zij anders dan anderen doen? Lees dan het hele verhaal.

Effectief leiderschap in de keuken
In een podcast voor change inc vertel ik Paul van Liempt over een uitspraak van Marc Lammersen leer meteen zelf ook wat.

Dit zijn de gouden menuregels van de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord
Deze week praat ze met eigenaar Remko Struyck (neef van) en chef-kok Rob Hofland van Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Faalangst: hoe krijg je de kritische stemmetjes in je hoofd stil?
Deze week eet ik quesadillas en ontdek hoe je dat ‘innerlijke stemmetje’ stil krijgt.

Purpose is magneet voor gemotiveerde medewerkers
Land & Boschzigt heeft een hele duidelijke ‘purpose’ en dat trekt mensen als een magneet aan. Waarom dat belangrijk is lees je in deze column voor Food Inspiration.

Valt er geluk te vinden in de chaos van de keuken?
Column van Sheila Struyck naar aanleiding van haar bezoek aan de Food Inspiration Days. Valt er eigenlijk wel geluk te vinden in de keuken?

Weekend in de sterren keuken van Margo Reuten
Een droom kwam uit, drie dagen meedraaien in een sterrenrestaurant. Natuurlijk schreef ik mijn bevindingen op.

Daar doen ze het voor
Het samenwerken met twintigjarigen is een onverwacht interessant aspect van mijn werk als chef.

Stop met ‘nog even doorbijten tot alles weer normaal wordt'
Het enige wat we zeker lijken te weten is dat alles weer kan gaan veranderen.
Ook dat is niets nieuws. Ik kreeg een flashback en vond een stuk van jaren geleden dat weer hardstikke actueel is. En raad iedereen -inclusief mezelf aan- om wat vaker onderweg achter een steen te gaan zitten. Doe je mee? Maar geniet eerst nog even van je vrije dagen!

Say my name, say my name
Een stem als een klok, een goede kok en ook nog een ijzersterk geheugen. Shirma Rouse is een geboren leider.

Sterrenchef Margo Reuten - kwart eeuw aan het roer
In Maasbracht kookt Margo Reuten nu al jaren de sterren van de hemel. Wat wil deze sterren chef nu nog verder bereiken?

Troep maken kost geld
Ik hoor nou nooit iemand met een zweem van trots zeggen dat ze een fervent hobby poetser zijn. Terwijl goed schoonmaken een duidelijke indicatie is voor hoe goed je kookt.
Wil je weten hoe dat zit? Lees dan mijn nieuwe column op Food Inspiration en ontdek wat goede ‘turn around’ chefs doen om een ontspoorde keuken weer op de rails te zetten.

Druk met ui snijden
Een column over uitjes, kleine dingen in perfectie doen en aan niets anders denken als je staat te koken.

Betere beslissingen met een verkenners-mindset
Column over soldaten en verkenners voor Food Inspiration. Waarom je in een gedwongen stilstand helderder oordeelt en hoe je dat ook zonder lockdown kunt doen.

Stage bij Slagerij Tol
Column over de manier waarop kennis gul wordt gedeeld in de keuken.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.