Je kunt de wereld veranderen met je vork

Juni 2022 had ik een leuk interview met Food Business. Max van der Heijden vroeg me de oren van mijn hoofd. Het hele interview kun je hier lezen.

We bespraken hoe ik het roer omgooide en wat me daarbij tegen is gevallen. En nog veel meer. Het einde van het interview wil ik jullie toch niet onthouden: “Wel zou ik graag zien dat mensen meer gaan leven naar hun waardes. Zo kom ik wel eens bij bedrijven die bezig zijn met het klimaat en dan krijg ik een lunch voor m'n neus waar totaal niet over nagedacht is. Als je het hebt over vers voedsel of het verkorten van de keten en bij de lunch krijg je iets wat super lang houdbaar is, dan doe je het niet goed. Hetzelfde geldt voor mensen die de lampen aan laten staan 's avonds op kantoor. In de horeca zeggen we altijd dat je nooit met lege handen naar de keuken moet gaan. Je hebt altijd een verantwoordelijkheid voor je gedrag en dat geldt niet alleen voor hetgeen in je businessplan staat”.

Daarom gaan we in Januari en Maart 2024 op de Groene Afslag een mastercourse Food for Change geven, voor die professional die wil leven naar zijn of haar waardes.

Naar de PDF van het interview

Previous
Previous

# 5 Koken met een souldiva én... met onkruid.

Next
Next

Daar doen ze het voor