Over podcast, locaties, chefs en een tip

Nieuwsflash #38 - Met een gloednieuwe podcast, vijf groene top chefs met een uitgesproken mening, fijne locaties en een “tip”. Kort en bondig, eens kijken wat jullie daarvan vinden!

Podcast de Bekokstovers

“Smakelijk, aanstekelijk en leerzaam”, “We hebben genoten van jullie gekissebis” en “Waar blijft de volgende?”. De eerste reacties op de culinaire podcast serie van parlementair journalist Tom Staal en ik zijn binnen. Vorige week lanceerden we bij “in de kantine” op de radio. En al meer dan 1000 mensen luisterden een aflevering.. Benieuwd naar onze gasten? Onze gezichten? <<Naar de Bekokstovers>>

thumbnail van podcast de bekokstovers

Podcast de Bekokstovers

Vijf chefs, één missie, één menu

In Bolenius in Amsterdam stonden eind October de fine fleur van de groene chefs gebroederlijk zij aan zij. Op uitnodiging van Maison Telmont - een bijzondere organic champagne- kookten zij een zogenaamde ‘ten hands’. De gerechten waren uit de kunst. Maar wist je dat al deze chefs een eigen interpretatie hebben van duurzame gastronomie? Voor Food Inspiration en We’re Smart World voelde ik ze aan de tand voordat we aan tafel gingen. << Lees je mee?>>

Samen aan de slag voor een groen topmenu.

Lievelingslocaties

Als private dining chef is koken altijd een ‘uitwedstrijd’. Sommige locaties zijn me lief omdat ik me er thuis voel en tot mijn recht kan komen:

De Groene Afslag in Bussum, Net verhuisd naar een gebouw wat jaren leegstond. En het is helemaal buzzing nu er ook 30 hotelkamers zijn. Chef Graham Sydney vertelde me dat alles anders wordt. Wat denk je, houden ze vast aan 100% plantbased? <<Neem een kijkje>>

De Nieuwe Groene Afslag

Het Gemaal van Muiden. Normaliter een exclusieve vergaderlocatie middenin het groen, op een kwartier van Amsterdam. Afgelopen jaar toverden we voor NGL international de boel om naar een private dining locatie gelardeerd met filosofisch debat. Ik schreef er al eerder over. Mocht je nog een intieme locatie zoeken voor je eindejaars bijeenkomst, dan weet ik dat Irene en Nadine graag cadeaus voor je onder de kerstboom leggen. <<Meer weten?>> of meteen naar de website

Het Gemaal van Muiden

Lest best, sinds kort kun je me ook vinden bij @eat2gatheramsterdam – een prachtige culinaire locatie in de Jordaan in Amsterdam, waar alles draait om smaak, aandacht en verbinding. Duurzaam koken doe je niet alleen thuis 🌱. Het is ook een geweldige manier om samen te leren, te verbinden en te genieten. En om dat te vieren verzamelden we duurzame tips - in ruil voor een boekverloting. <<Lees meer over eat2gather>>

Eat2gather

Tip - watertandend lekker

De wizard van plantbased koken en een van mijn fijne collega’s- Femke van den Heuvel - organiseert iets heel tofs. Op 15 en 16 November, kookt zij het Watertanden Diner. Op deze fine dining ervaring draait alles om water: over hoe we ermee koken, hoeveel we ervan gebruiken, en hoe we het kunnen sparen. Ze doet dit samen met Kok en hoogleraar Wim Uijttewaal, die alles weet over waterproblematiek en verzilting. Lekker eten en lekker luisteren. Ik verheug me nu al om aan te schuiven.  <<Kaarten en meer info>>

Het watertanden diner op 15 en 16 November

Volgende
Volgende

Chef, spreker, schrijver… en waarzegster 😉