#8- Kwistig met truffels

Chefs table voor TIIN Capital - Truffels schaven

Deze maand stond vooral in het thema van truffel! Ik zocht naar dit mysterieuze zwarte goud met een paar echte truffeljagers – gewoon in Nederland! Het AD vond dat ook heel interessant en schreef er een mooi stuk over.

Verder kookte ik met truffels tijdens een private dinner, en omdat truffels zó ontzettend lekker zijn, deel ik in deze nieuwsbrief ook graag een heerlijk (en makkelijk) recept voor gevulde truffel eitjes met je. Lees smakelijk!

Close-up van een 64 graden ei met truffel.

 

Van moestuin- tot privédiner  

Ik had in één week twee boekingen van bedrijven. Wat was dat leuk! Beide bedrijven wilden een teamuitje met als thema duurzame gastronomie. En beide bedrijven zijn investeringsfondsen, wat ons eigenlijk een soort collega’s maakt. Het leuke was: de ene groep bestond uit 9 personen, en de andere uit 50. Dat leverde twee heel verschillende events op. Nieuwsgierig wat zo’n event inhoudt? Dat lees je hier.

Casa Foresta in Ressen, de locatie voor Oost NL.

 

Wie heeft het meeste last van het personeelstekort?

Dat de horeca – net als veel andere sectoren – te maken heeft met een fiks personeelstekort, is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer zaken sluiten noodgedwongen een paar dagen per week hun deuren omdat ze geen personeel hebben. En tegelijkertijd lijken andere zaken hier helemaal geen last van te hebben. In mijn column voor Food Inspiration leg ik uit hoe het verhaal – of liever gezegd: de purpose – van het bedrijf en de ondernemer daar een rol in speelt.

Mooi voorbeeld van een purpose.

 

Truffelhunters

Met verse truffel geef je een gerecht een gevoel van luxe en mysterie. Dat is bij plant-forward gastronomie misschien nog wel belangrijker dan bij gewone fine dining. Om meer over dit ‘zwarte goud’ te leren, ging ik op pad met truffelhandelaar Jesse Keus, truffelzoeker en chef Martijn Donkers, en met speurhond Dexter. Het AD wilde hier meer van weten, en dus kreeg onze speurtocht een mooi plekje in het AD!

Foto’s: Nina Slagmolen. Geen zorgen, ook zij kreeg lekkere hapjes na deze prachtige shoot.

 

Trek in truffel 

Na mijn avonturen met truffeljagers Martijn, Jesse en Dexter had ik enorme trek in een lekker gerechtje met truffel. Ik dacht meteen aan de beroemde truffeleitjes van restaurant Mangiare in Rotterdam. Supermakkelijk te maken, en ik beloof je: dit zijn de lekkerste gevulde eitjes die je ooit geproefd hebt! Hier vind je het recept, rechtstreeks uit het boek: ‘de geheimen van Mangiare’ (hint hint, nieuwe druk uit, dus misschien een leuk kerstkado?)

 

Laat van je horen

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je een brandende keukenvraag? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail. 

Life is food.

Sheila 

PS, delen is lief, dank je wel. 

Previous
Previous

Leg ze lekker onder je eigen boom

Next
Next

Er verandert veel in truffelland