TIAS - Risk management
Wat leuk dat we elkaar troffen bij TIAS, waar we hebben gepraat over de dilemma’s en vragen die ik in mijn gevarieerde carriere tegenkwam. Ook memoreerde ik de lessen die het zakenleven kan leren uit de keuken en mijn plant forward missie. Ik schrijf regelmatig columns en stukken over dat onderwerp, die kun je hier vinden. Kijk rustig even rond in het menu van deze site als je meer wilt weten. In ieder geval kan ik jullie de talk van Herminia Ibarra niet onthouden.
Speciaal voor jullie heb ik op deze pagina een nog paar dingen verzameld. Lekkere recepten, tips en tricks om zelf ook als een Chef te koken en natuurlijk de presentatie die ik gebruikte. Ik heb ook een stuk over Rene Redzepi, de beste chef ter wereld toegevoegd.
Hij zegt: 'What we eat matters, there is no conflict between a better world and a better meal’. Tot snel. Als je op de hoogte wilt blijven van mijn avonturen kun je je inschrijven voor mijn maandelijkse update of Instagram.
Uitgangspunten van duurzame gastronomie
De principes van Dutch Cuisine:
80% groenten, 20% vlees of vis
Biologische ingrediënten, uit de buurt en in het seizoen
Houd het simpel
Alleen vis en vlees dieren die vrij en zonder stress geleefd hebben
100% tijd en aandacht
‘Lekker is dat! Door je keuze van gerechten kun je natuur en landschap in je eigen omgeving mooier eten.’
Er valt van alles te beleven en te bespreken, klik op de foto om meer te weten.
Vegetarische gerechten waar carnivoren een moord voor doen.
Klik op de foto voor het recept. Zin in nog meer? Kijk dan hier
Rene Redzepi, de beste chef van de wereld vindt er ook wat van.
“Treat a vegetable like a very expensive of meat. Make the very best effort”
René Redzepi (Noma - best restaurant of the world 2021) is a very iconic Chef. His ‘work in progress (2013) notebook is a fascinating journal about creativity and stamina. In a great portrait in Bon Appetit he shows his friend how to get the most out of vegetables and inspires him to define a couple of ‘Redzepi rules”:
"Think of the meat as a condiment: A vegetable broth with a few drops of chicken stock or some bacon added to a dish can do wonders."
"Like when you're beginning an exercise routine, you can't just say one day, 'Okay, I'm going to cook predominantly vegetables.' It takes effort and it hurts. But soon it becomes something that you need."
"This is like eating meze or tapas. Make a variety of boiled, steamed, and roasted things with a few cool condiments. The meal gets prolonged, and the conversations get longer as well."
"Have a well-stocked pantry with items that work with whatever you find at the market: a homemade pesto, good anchovies, miso, soy, preserved lemons."
"This is how I started to make vegetables at home. Put a pot of boiling water on, plop some vegetable in it, and lift it out when it's perfectly cooked. Then add a fistful of any herb you're in love with, some oil or butter, and taste it. Let this be your guide: How does it taste? What else can I do with it?"
Techniek en tips, het blijft een ambacht.
'Behandel je groenten zoals je een duur stuk vlees zou bereiden'. Lees hier alle technieken die je kunt uitproberen.
What is the difference between flavour and taste? What is umami? Read all about it.
Hoe maak je een mooi bordje op, lees hier alles over platen.

Gastronomisch of simpel, hier vind je recepten met groenten op een verrassende en lekkere manier in de hoofdrol.
