














Strategie dagen - NBI
Wat leuk dat ik voor jullie mocht koken op de strategiedagen. Ik schrijf regelmatig columns en stukken over dat onderwerp, die kun je hier vinden. Kijk rustig even rond in het menu van deze site als je meer wilt weten.
Speciaal voor jullie heb ik op deze pagina een paar dingen verzameld. Niet alleen wat fotoβs maar ook het menu met links naar de recepten. Ook vind je een stuk over Rene Redzepi, de beste chef ter wereld. Hij zegt: 'What we eat matters, there is no conflict between a better world and a better mealβ.
Lekker lezen en misschien ook zelf aan de slag gaan. Mocht je nog vragen hebben, mail of app me. Ook als je gewoon een recept niet snapt. Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Ik verstuur elke maand de βSheila dist opβ, met een beknopt maar smakelijk verslag. De laatste vind je hier.
Food is life, veel groeten, Sheila.
Uitgangspunten van duurzame gastronomie
80% groenten, 20% vlees of vis
Biologische ingrediΓ«nten, uit de buurt en in het seizoen
Houd het simpel, gooi niets weg
Alleen vis en vlees van dieren die vrij en zonder stress geleefd hebben
100% tijd en aandacht
βLekker is dat! Door je keuze van gerechten kun je natuur en landschap in je eigen omgeving mooier eten.β
Menu NBI Investors
Sustainable gastronomy
Duurzame gerechten waar hardcore carnivoren een moord voor doen.
Klik op de foto voor het recept van jullie menu. Zin in nog meer? Kijk dan hier
Rene Redzepi, de beste chef van de wereld vindt er ook wat van.
βTreat a vegetable like a very expensive of meat. Make the very best effortβ
RenΓ© Redzepi (Noma - best restaurant of the world 2021) is a very iconic Chef. His βwork in progress (2013) notebook is a fascinating journal about creativity and stamina. In a great portrait in Bon Appetit he shows his friend how to get the most out of vegetables and inspires him to define a couple of βRedzepi rulesβ:
"Think of the meat as a condiment: A vegetable broth with a few drops of chicken stock or some bacon added to a dish can do wonders."
"Like when you're beginning an exercise routine, you can't just say one day, 'Okay, I'm going to cook predominantly vegetables.' It takes effort and it hurts. But soon it becomes something that you need."
"This is like eating meze or tapas. Make a variety of boiled, steamed, and roasted things with a few cool condiments. The meal gets prolonged, and the conversations get longer as well."
"Have a well-stocked pantry with items that work with whatever you find at the market: a homemade pesto, good anchovies, miso, soy, preserved lemons."
"This is how I started to make vegetables at home. Put a pot of boiling water on, plop some vegetable in it, and lift it out when it's perfectly cooked. Then add a fistful of any herb you're in love with, some oil or butter, and taste it. Let this be your guide: How does it taste? What else can I do with it?"
Techniek en tips, het blijft een ambacht.
'Behandel je groenten zoals je een duur stuk vlees zou bereiden'. Lees hier alle technieken die je kunt uitproberen.
What is the difference between flavour and taste? What is umami? Read all about it.
Hoe maak je een mooi bordje op, lees hier alles over platen.

Gastronomisch of simpel, hier vind je recepten met groenten op een verrassende en lekkere manier in de hoofdrol.
