Geroosterde pittige spruitjes

Niet naar bed als je je spruitjes laat staan? Dat gebeurt met deze knapperige jongens mooi niet

Lekker bij de borrel met een kewpie sesam saus. Kun je natuurlijk kopen, maar ik heb ook een plant based recept voor je.

Ik denk dat het een idee van Ottolenghi was om ze te roosteren. Maar zeker weten doe ik het niet. Wat ik wel weet dat het in niets lijkt op wat je gewend bent. Deze manier van spruitjes poffen is heerlijk als bijgerecht.

Voor 4 personen als bijgerecht:

Ingrediënten:

  • 200 gram spruitjes

  • 1 rode peper

  • 2 knoflooktenen

  • 30 ml zonnebloem olie

Spruitjes poffen

Maak eerst de chili olie. Zie recept

Oven op 160 graden voorverwarmen. Spruitjes schoonmaken. Doormidden snijden als ze heel groot zijn (meer dan 4 cm). Hussel spruiten in een schaal met wat chiliolie.

Laat half uurtje marineren.

In ovenschaal (zodat de bodem maar 1 keer bedekt is) doen. Husselen. In de oven tot goudbruin en bijtgaar. (15 minuten ongeveer). Na 10 minuten even husselen zodat ze aan alle kanten poffen. Zout naar smaak.

Previous
Previous

Aubergines à la Nazka

Next
Next

Upside down uien taartje