
Leesvoer

18 juni 2025 = Back to school!
Back to school - maar nu als extra special gastdocent!

Enthousiaste reacties op Dutch Cuisine-filosofie bij Franse gastronomiekenners
In Parijs presenteerden we Dutch Cuisine, hoe reageerden de kenners?

Make the world a tastier place!
Ja, ja, in de jury krijg je een hoge hoed! Lees hier alles over het International Taste Institute.

Galadiner van plant-based topchefs: een feest der (h)erkenning
Bij de lancering van een nieuw boek van de elite van de plantbased zoek ik naar de verschillen met een gewoon gala van sterrenchefs.

Robo-collegialiteit: iedere collega heeft soms een duwtje in de rug nodig
Twee jaar geleden vond ik dit robot restaurant een totale gimmick. Pazzi is ondertussen ook gesloten. Maar door een paar ontmoetingen met andere robots zag ik het ineens zitten. Wil je weten wat het verschil is?

10 horecalessen van een pelgrim
We gaan op reis voor inspiratie. Zelfs op een fietstocht over een Spaans pelgrimspad zaten mooie ‘lessen’ voor Nederlandse horeca

Een gastronomische pelgrimstocht in 11 culinaire hoogtepunten
Vakantie, lekker eten en drinken en de zon op je kop. Om het nuttige met het aangename te verenigen kun je op de fiets een culinaire pelgrimstocht doen. Op de Ruta Via de la Plata lopen niet alleen pelgrims naar Santiago de Compostela, maar bevindt zich ook veel gastronomisch erfgoed. Bijna 1000 kilometer in 12 dagen. Hard doorfietsend valt er veel te eten en te drinken zonder weegschaal gevolgen. Benieuwd naar de top elf én een relaas over deze fantastische route?

Een reizend beroep
Ook in Spanje kook ik een potje mee met inspirerende chefs. Huwelijken, wildplukken, private chef werk, alles komt voorbij

Stage bij Slagerij Tol
Column over de manier waarop kennis gul wordt gedeeld in de keuken.

Ik serveer bloemen zodat iedereen voorzichtiger met natuur is - Iolanda Bustos
Voor Food Inspiration portretten van Chefs die het anders doen. Deze keer Iolanda Bustos die vecht voor duurzaamheid.

Het perfecte ei
Essay in het Financieële Dagblad, over perfecte eieren, het belang van ongemakkelijke vragen, maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt en mentale autonomie. En natuurlijk over mijn laatste examen op Le Cordon Bleu. 22 Mei 2021

De acceptatie van het nu
‘We both understand the acceptance of now’, schreef M.F.K. Fisher aan Julia Child. Ik leerde op Le Cordon Bleu om het moment in zijn volle glorie te omarmen. Dus dat probeer ik ook in een Zoom meeting te doen.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.