#7- Ben ik ineens covermodel…

Aan de kook met The Indigo Kitchen - Jason Tjon Affo

Ik vind het altijd nogal wat… met m’n kop op de foto. Ik deel liever foto’s van lekkere plant-forward gerechten! Dus dat ik deze maand ineens covermodel was, kun je op z’n minst verrassend noemen! Net zo verrassend waren de inzichten die ik kreeg van een aantal bijzondere ontmoetingen deze maand. Zoals met vegan foodfluencer Jason, oud-profschaatster Ireen Wüst en met sterrenchef Margo Reuten, die me uitnodigde voor een snuffelstage in haar keuken. 


Lees je mee?

 

Op de keukentafel

Ik kreeg ineens van vrienden een sms dat ik bij hun moeder op de keukentafel lag. Niet in vol ornaat natuurlijk … maar wél op de cover van het tijdschrift van Vrouwen van NU. Ik sprak met Desi Dingemans over leren, generaties en onze liefde voor de ui. En ik ging bijna blozen van de laatste alinea... 

Vet hè? Foto: Oene Sierksma

 

Eindelijk aan het werk in een sterrenzaak.

Tijdens een interview met chef Margo Reuten van da Vinci (*) in Maasbracht liet ik vallen dat ik graag eens mee zou draaien in de keuken van een restaurant met een Michelin ster. Ik gok dat Reuten dacht: 'Een paar handjes extra is altijd handig.' Dus nodigde ze mij uit om een drie dagen mee te draaien. En jemig, wat leverde dat een mooie inzichten op! Nieuwsgierig? In mijn ‘stageverslag’ geef ik je een uniek inkijkje in de keuken van Margo Reuten

Chef Margo Reuten en sous-chef Thijs Griffioen van da Vinci in Maasbracht.

 

Groen haar, geen bezwaar

Hoe maak je dat mooie patroon, Jason?

Ik stond deze maand samen met socialmedia-fenomeen Jason Tjon Affo in de keuken van restaurant GaleriAAA. Deze megapopulaire Instagrammer schreef in recordtijd 3 regenboogkookboeken. Allemaal vegan gerechten vol kleur. Ik zat stiekem vol vooroordelen, maar die waren zo verdwenen. Want zelfs de knalgroene kleur op zijn no-bake Oreo matcha cream cake blijkt puur natuur. En denk je nu: potverdorie wat lekker, Oreo matcha cream cake?! Dan heb je geluk, want ik heb hier het recept voor je.  En in dit videotje laat Jason zien hoe je dat mooie patroon maakt.

Deze maand een no bake cake, volledig vegan. Foto en recept: Jason Tjoe Affo

 

Geluk vinden in de chaos van de keuken.. kan dat?

Op de Food Inspiration Days hoorde ik: “Wij zijn het enige beroepsleger dat ten strijde trekt voor geluk mét een glimlach, elke dag”. En ik vroeg me af: kun je gelukkig zijn in de chaos van de keuken? Of serveren we alleen geluk? De verhalen die Jason me tijdens het koken vertelde, Boiling Point - een heftige film- en een talk van Ireen Wüst brachten me het antwoord. Ik schreef er een blog voor Food Inspiration over.

Ireen Wüst op het podium over pieken en dalen van topvorm. Foto: Floris Heuer

 

Laat van je horen

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je een brandende keuken vraag? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail. 

Life is food.

Sheila 

PS, delen is lief, dank je wel. 

Previous
Previous

Hoe cheffen vrouwen het in de keuken?

Next
Next

Purpose is magneet voor gemotiveerde medewerkers