#21 - Alsjeblieft - een groen kerst cadeau

Het 2023 kerstmenu in samenwerking met chef Graham Sidney van de Groene Afslag

En toen was het alweer december! Dit is dan ook de laatste mail van mij die in 2023 in je inbox verschijnt. Lekker op tijd, en dat heeft een reden. Ik wil jou – als trouwe lezer van mijn nieuwsbrief – een cadeau geven. En daar heb je het meeste aan als je het ruim vóór kerst uitpakt. In deze mail vind je namelijk de link naar een heerlijk én duurzaam kerstmenu. Je hoeft er geen topchef voor te zijn: alle gerechten zijn makkelijk (en vooraf!) te maken. Met ingrediënten die je gewoon in je buurtwinkel kan kopen, met verse seizoensproducten, en met een overzichtelijk stappenplan zodat je dit menu zonder stress klaarmaakt.

Zet morgen je radio aan. Tussen 17.00 en 19.00 uur schuif ik aan bij ‘De Kantine’ van WNL op NPO 1. Met wat hapjes in de hand ga ik mijn tafelgenoten vertellen over kerststress en dit kerstmenu. Ga jij ook luisteren?

Dank je wel dat je in 2023 mijn nieuwsbrief las en mijn avonturen in de duurzame gastronomie volgde. Ik hoop dat je ook in 2024 meedoet met mijn plant-forward missie. Laten we samen de wereld een beetje beter eten 💚

Ik wens je een hele fijne kerst én een heerlijk 2024!

Ga je met kerst liever uit eten? Scroll dan even verder naar beneden, want dan geniet je misschien meer van mijn leesvoer ;-). Ik deel de verhalen die de echte highlights waren in het afgelopen jaar.

Het was gezellig aan de WNL stamtafel afgelopen October, met o.a. Fidan Ekiz, Wieger Hemmer, Boris van der Ham en Marcel Verreck. Benieuwd wie zaterdag 16 December aanschuiven.

Alsjeblieft: een duurzaam, smakelijk en stressvrij kerstmenu

Wil je met kerst een heerlijk feestmaal op tafel zetten? Maar dan wel op zo’n manier dat je óók gewoon ontspannen kerst kunt vieren met je familie of vrienden? Dat snap ik volledig! Daarom krijg je van mij een makkelijk kerstmenu cadeau. Plant-forward, uiteraard. En zó lekker dat je het vlees geen seconde gaat missen!

Dit menu bestaat namelijk uit de highlights van de pop-updiners die ik dit jaar bereidde met Graham Sydney, de chef van De Groene Afslag. Hoe tof dat je dit nu zelf kunt koken?! En nee, dat is dus niet ingewikkeld. Met het bijbehorende stappenplan én een complete boodschappenlijst zet je dit menu zonder stress op tafel. En omdat je alles kunt voorbereiden, heb je op de dag zelf alle tijd voor een wijntje, een spelletje en een heleboel gezelligheid. Op de site van de Groene Afslag vind je alles over het kerstmenu en het stappenplan. Je kunt natuurlijk ook een keuze maken uit de gerechten!

(Enneh… stuur je een fotootje of reactie? Vind ik leuk!)

Het smakelijkste leesvoer van 2023

Geen kok? Of op dieet? Of een andere reden waarom zo’n kerstmenu niet jouw cup of tea is? Dan word jij misschien wel blijer van deze smakelijke portie leesvoer. Deze verhalen zijn mijn persoonlijke favorieten van 2023.

Een gastronomische pelgrimstocht in 11 culinaire hoogtepunten

Deze zomer fietste ik samen met Jasper de Via de Plata, oftewel de zilverroute, van Sevilla naar Gijón. We fietsten bijna 1000 kilometer van gerecht tot gerecht: van slakken tot jamtoast en van ploftapas tot ravioli. Lezers van Food Inspiration verslonden mijn reisverslag. Jij ook?  

Lekker eten na een nat pak op de Ruta Via de la Plata

Ertussenuit in de kerstvakantie?

Denk je erover om er even tussenuit te knijpen in de kerstvakantie? Als je kiest voor Brussel of Parijs, lees dan zeker van tevoren deze artikelen. In plaats van ‘gewoon’ door de stad te wandelen, kun je er dan een dagje ‘happen en stappen’ van maken. Ga in Parijs op zoek naar de perfecte patisserie, of bezoek in Brussel de tofste duurzame concepten.

Op stap in Brussel - brasserie Surrealiste

Ode aan de veranderaars

In augustus deelde ik deze ode aan de veranderaars van ons voedselsysteem. De doorzetters, de mensen met een missie, de mensen met de moed om tegen de stroom in te ondernemen. Want dat is echt niet altijd makkelijk.

Sharing is caring

Maar… je steentje bijdragen aan een gezonder voedselsysteem hoeft ook niet per se moeilijk te zijn. Jij kunt nu – op dit moment – bijvoorbeeld al helpen. Hoe? Door deze mail met kerstmenu en al door te sturen naar mensen in je familie of netwerk die houden van lekker eten én die graag iedere maand wat inspiratie krijgen om duurzaam én lekker te eten. Hoe meer mensen plant-forward eten, hoe fijner het is voor onze planeet en al z’n bewoners.  Doe je mee? Ik wens je een fantastisch 2024!

Sheila

Previous
Previous

Maak kennis met de Spaanse Emile van der Staak: chef Xavier Pellicer

Next
Next

Duurzaamheid hoef je niet van de daken te schreeuwen, maar je moet het wel doen!