#20 - Grote stappen

November was de maand van grote stappen zetten. Nee, ik deed niet mee aan een wandelvierdaagse ;-). Wél sloot ik me aan bij Dutch Cuisine en daar ben ik – als nomadische chef zonder eigen restaurant – stiekem best heel trots op. En ik maakte nog meer stappen. Ik scherpte namelijk mijn aanbod aan en verbouwde mijn website. Zodat-ie nóg duidelijker maakt waar ik voor sta en hoe bedrijven met mij kunnen samenwerken. In deze portie “Sheila dist op” vertel ik je er alles over! Én natuurlijk heb ik ook een Black Friday-actie voor je. Hoewel.. Black… zoals je wel snapt is mijn actie vooral GROEN!

Aangesloten bij Dutch Cuisine

Op 8 november zette ik een grote stap in de groene richting: ik sloot me aan bij Dutch Cuisine! Restaurants die hierbij aangesloten zijn kopen lokaal in, koken met de seizoenen mee en hebben een menu volgens het 80/20-principe: 80% groente en 20% vlees of vis. Deze restaurants zijn niet de minste! Het is dus een prachtige erkenning dat ik, als nomadische chef zonder eigen restaurant, hierbij ben aangesloten. Wat Dutch Cuisine precies inhoudt, welke restaurants hierbij zijn aangesloten en waarom hun visie zo goed past bij de mijne, heb ik hier voor je opgeschreven.

Samen met mij de wereld beter eten?

Omdat ik mijn plant-forward missie met zo veel mogelijk mensen wil delen, heb ik ook mijn aanbod verder aangescherpt. Je kunt vanaf nu op 4 manieren met me werken. Schakel me in als culinair consultant, boek een inspiratietour of -talk, huur me in als spreker of trainer of laat me voor of met je koken als rondzwervende chef. Op mijn website vind je alle details en voorbeelden. Ik doe het allemaal met heel veel plezier en met één belangrijk doel: samen de wereld iedere dag een beetje beter eten!

Koken in het seizoen lastig?

Deze chef bewijst dat alles kan als je maar creatief bent

Een van de pijlers van duurzame gastronomie is het werken met seizoensproducten. Dat dit best uitdagend kan, laat het verhaal van plantforward-chef Keiko Kuwakino wel zien. Haar restaurant Sanaburi* in de bergen van Japan is vier maanden per jaar ingesneeuwd. En tóch werkt ze met seizoensproducten. En dat doet ze zó goed, dat We’re Smart World deze dame recent uitriep tot beste vegetable lady-chef van de wereld. Ze reisde af naar Brussel om de prijs in ontvangst te nemen, en nam daar de tijd om mij en m’n Food Inspiration-collega’s een inkijkje te geven in haar mountain-to-table aanpak. Hier lees je haar verhaal.

Kool is cool

Deze winter is kool een populaire groente op de fine dining bordjes. Dat vind ik kool cool, want kool is echt ‘in het seizoen’. Het is niet duur en je kunt er van alles mee. Kimchi, zuurkool en boerenkool-‘chips’ ben je vast al tegengekomen. Maar nu verschijnt ook de ‘ouderwetse’ gevulde kool weer op tafel. Fijn, want daar heb ik bij Le Cordon Bleu mijn stinkende best op gedaan (het was een van mijn examengerechten). Er is veel gaande met kool, lees het hele verhaal en krijg als bonus een paar recepten.

Kool genoeg om als blikvanger te gebruiken voor klantenwerving van Entropy in Brussel

Black Friday? Koop kennis, geen spullen

De aanbiedingen en kortingen vliegen deze week natuurlijk om je oren. De meeste leiden vooral tot verspilling, en je snapt: daar doe ik liever niet aan mee. Ik ben voorstander van kennis kopen, in plaats van spullen. Vandaar dat mijn Black Friday-actie niet zwart, maar groen is. In januari start namelijk de Mastercourse Food for Change. Bedoeld voor mensen met een duurzaam hart en gevoel voor lekker eten, die als changemaker willen optreden in hun organisatie. Hier lees je er alles over. En denk je: dit is echt iets voor mij? Maak dan vóór 1 december gebruik van de speciale kortingscode en pak 200 euro korting.

Laat van je horen

Heel tof dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Of wil je me inschakelen als chef, culinair consultant, spreker of trainer? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail.

Life is food.

Sheila

Previous
Previous

Spaanse sterrenchef Begoña Rodrigo: "Een normale werkweek was de grootste uitdaging"

Next
Next

Kool is Cool