#6 - Wat hebben baby’s, bloemen en bedrijven gemeen?

Klinkt als een gekke combi hè: baby’s, bloemen en bedrijven? Maar ze kwamen op een mooie manier voor mij samen! Want er was weer van alles te beleven voor deze plant-forward chef. Zoals de Verspillingsvrije week, een mooi initiatief van Stichting Samen tegen Voedselverspilling waar ik via mijn upcycle-recepten ook aan hoop bij te dragen. Ook in deze nieuwsbrief vind je een lekker recept om je restjes in te verwerken! Verder interviewde ik een heel bijzonder hoge chef en struinde ik door de Costa Brava in Spanje op zoek naar eetbare natuur. Never a dull moment.

Lees je met me mee?

 

One to watch… 

Zo noemde Gault&Millau haar. En ze hebben gelijk. Zoë Lensen, pas 32 jaar, is een bijzondere dame. Deze jonge chef-kok wil geen labeltje krijgen; ze doet gewoon wat ze leuk vindt. En dat doet ze zó goed, dat ze opvalt. Ik sprak met haar over haar kookstijl, haar manier van leidinggeven, haar ambities en haar kinderen, maar ook over de uitdagingen waar ze tegenaan loopt, zoals de torenhoge energierekening die eraan staat te komen. Een zeer inspirerend gesprek… en nog bijzonderder als je weet dat ze een paar uur daarna beviel van haar tweede kind. Nina Slagmolen maakte prachtige foto’s bij het stuk.


Nieuwsgierig? Lees het hier:

Met Nina Slagmolen in de bijzondere keuken van een bijzondere chef: Zoë Lensen.

 

Gen Z 

Ik heb zelf geen kinderen, en verkeer meestal in het gezelschap van mede-boomers. Maar in de keuken kom ik steeds vaker in contact met Generatie Z: jongeren die tussen 1996 en 2015 geboren zijn. En jongens, wat leer ik veel van ze! Geïnspireerd door deze jonge garde schreef ik een column voor Food Inspiration. Daarin lees je niet alleen wat ik van ze leerde, maar ook hoe je ze als bedrijf aan je kunt binden. Lees het hier: Daar doen ze het voor!

Als een vijfentwintigjarige een goede Work life balans wil en ook veel vrij is het echt niet meteen een prinsesje. Meer weten over Generatie Z helpt ons op de werkvloer.

 

Een upgrade voor oude croissantjes 


Duurzame gastronomie, daar sta ik voor. Ik vind het zonde om restjes weg te gooien; niet alleen omdat het verspilling is, maar ook omdat je er nog de lekkerste dingen mee kunt maken! Neem nou dit recept voor amandelcroissants. Dit is echt de lekkerste manier om oude croissantjes op te piepen. Als ze in de oven staan, ruikt je huis zoals de boulangerie. Smullen! Hier vind je het recept voor deze heerlijke croissants aux amandes.

Dit is echt upcyclen. Een voortreffelijk croissantje nog voortreffelijker de dag erna.

 

Yes, it’s Ladies Night, o what a Night!

‘t Was best een druk maandje. Ik interviewde mensen, schreef columns, werd zelf geïnterviewd (daarover volgende keer meer) en vertelde weer over de lessen die topmensen in het zakenleven kunnen leren van topmensen in de professionele keuken. Het was heel bijzonder om dat te mogen doen voor Womens Bizz, ooit opgericht door een goede vriendin van me. We maakten een mooi plantbased diner én ik vertelde hoe het voelde toen ik begin 2019 Le Cordon Bleu binnenliep en ineens helemaal niemand meer voorstelde in mijn gloednieuwe koksbuisje. Het bleef nog lang onrustig in Zwaag.

De expert op het gebied van eetbare bloemen, Iolanda Bustos

Koken met bloemen 

Gelukkig waren er ook genoeg momenten waarop ik de rust en de natuur kon opzoeken. Zoals een wandeling met dierbare vriendinnen. Topchef en kookboek auteur Iolanda Bustos, nam ons -drie cuisinieres en een pharmacist uit Nederland- mee naar het strand én naar plekjes waar je de lekkerste eetbare bloemen kunt vinden. Die hebben daarna samen in heerlijke gerechten verwerkt voor een privé diner.

Met dierbare vrienden op zoek naar de eetbare natuur met Iolanda Bustos.

Wat een pret, sous chef zijn voor Iolanda Bustos op een privé booking in Spanje.

 

Laat van je horen

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je een brandende keuken vraag? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail. 

Life is food.

Sheila 

PS, delen is lief, dank je wel. 

Previous
Previous

Praten en koken tegelijk - Womens Bizz

Next
Next

Weekend in de sterren keuken van Margo Reuten