#19 - Een beetje verliefd 💚

Naar Brussel op persreis, dat was bijzonder.

Hoewel ik inmiddels al best een tijdje meedraai in de wereld van de duurzame gastronomie, kijk ik nog steeds mijn ogen uit. Wat zíjn er toch veel inspirerende chefs en mooie initiatieven van ondernemers die – net als ik – de wereld iedere dag een beetje beter willen eten. In deze ‘Sheila dist op’ praat ik je bij over mijn belevenissen. De bijzondere chefs waar ik mee aan tafel zat en een inspiratie tour duurzame gastronomie in Brussel. Lees je mee?

PS. Leuker nog, doe je mee? Wil jij ook op je werk lekker bezig zijn? Ga naar de School for Change en kijk of de Mastercourse Food for Change in Januari iets voor jou en je bedrijf is.

 

De crème de la plantbased crème

Ik reisde af naar Brussel voor het vijfradijzengaladiner met topgerechten van ’s werelds beste groenterestaurants. De crème de la crème van de duurzame gastronomie was hier aanwezig voor de uitreiking van de radijzen (de Michelinsterren van de plantaardige keuken, uitgereikt door de We’re Smart Green Guide). Ik was benieuwd: zijn gasten inmiddels bereid om te betalen voor een gastronomische beleving die draait om groenten in plaats van oesters en kaviaar? Nou… ík in ieder geval wel. Want oef, wat was het smullen deze avond! Benieuwd wat er op het menu stond? Dat verklap ik in het verslag dat ik over deze avond schreef voor Food Inspiration.

Aan tafel met Joram en Valerie van Op Oost en Reinier van de Dyck. Allemaal vier radijzers :-)

Duurzame inspiratie uit Brussel

“Ga je mee op zoek naar duurzame gastronomie in Brussel, als je toch in de buurt bent voor de awarduitreiking van de We’re Smart Green Gids?” Die vraag stelde Visit Bruxelles me, en je raadt het al: die kans liet ik niet aan me voorbijgaan! Op een natte oktoberdag gingen we met een aantal journalisten en ‘foodfluencers’ -ahum- kris kras door de stad voor mooiste duurzame concepten van Brussel. Ontdek hier waarom ik sinds die dag een beetje verliefd op Brussel ben.

Onder de paraplu met Reza Bakhtali - culi redacteur van de Telegraaf

 

Herfstig pop-updiner mét succesrecept

Iedere maand kook ik samen met chef Graham Sydney bij de Groene Afslag een duurzaam pop-upmenu. Ook in oktober dit weer een succes. Beide dagen uitverkocht, een topteam in de keuken en de bediening, en vooral: hele blije gezichten aan tafel. Benieuwd wat we aten? Lees hier het menu en het verslag van deze avond. Liever zelf proeven? Ik deel het recept met je van de verrukkelijke Ajo Blanco uit het voorgerecht. Boordevol eiwitten, maar vooral: berelekker!

Een ‘spiegeltje’ Ajo blanco op elk bord.

 

De geheime ingrediënten van leiderschap

Ik sta met heel veel plezier in de keuken, maar heel regelmatig sta ik met mínstens zo veel plezier op het podium. Om het publiek alles te vertellen over de duurzame gastronomie en te laten zien hoe je de wereld beter kunt eten. Én om te verklappen wat de geheime ingrediënten van goed leiderschap zijn, en wat leiders in het bedrijfsleven kunnen leren van de leiders in de keuken. Wil je ook een keertje luisteren? Dat kan, want voor de komende talks voor kun je gewoon een kaartje kopen.

Vorige zomer was ik te gast bij Tomatoworld

Op 7 december ben ik key note speaker in Naturalis op een congres van Dutch Life Sciences en op 14 december vertel ik mijn verhaal bij een De Managers Academie, op een masterclass over teamkracht, voor managers in de zorg. Voor dat laatste evenement werd ik geïnterviewd door Johan Faber.

 

Laat van je horen

O ja, voordat ik het vergeet. Kun je een beetje koken en vraag je je af wat er allemaal wel niet mogelijk is in de plantbased keuken? Dan is dit boek “Radilicious” misschien iets voor je verlanglijst. Gemaakt door de beste chefs uit Europa.

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail.

 
Previous
Previous

Chez Nina – plantaardig geesteskind van kookboeken-schrijver en cateraar Nina Olssen gaat viral

Next
Next

Brasserie Surréaliste