# 15 - Vakantie, fiesta en … verrekte hard werken

Een bruiloft in een wijngaard aan de Costa Brava, een plant-forward viergangendiner voor een jubilerend duurzaam bedrijf, een pop-uprestaurant in een kantoorpand waar geen open vuur mag… in juni stond mijn agenda vol met spannende, uitdagende en vooral hele leuke events. En juni is sowieso altijd een feestelijke maand, want op 18 juni vieren we een dubbel feest! Ontdek in deze Sheila dist op wat er gevierd werd en hoe we dat deden!

 

Party time

Juni was niet alleen een warme, maar ook een drukke maand! Ik bracht het grootste deel van juni door in Spanje, waar ik ‘vakantie’ vierde. Tussen aanhalingstekens, want ik werkte harder dan ooit. En ik genoot er met volle teugen van! Benieuwd wat ik allemaal deed? En waarom ik dit als een groot feest ervaar? Je leest het hier!

Anna van Mas Geli, druk met de voorbereidingen voor het huwelijks diner. Wat een backdrop!

 

Dag van de duurzame gastronomie

18 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de dag van de duurzame gastronomie. Dat daar een speciale dag voor bestaat, is natuurlijk al een feestje waard. Maar dat die dag dan óók nog eens precies op mijn verjaardag valt? Da’s pas echt een cadeautje! Hier lees je waar de dag van de duurzame gastronomie voor staat en hoe jij zelf iets goeds voor de planeet kunt doen.

 

Verse groenten, frisse medewerkers

Foto: Lisa Appels / Food Inspiration

Dacht je dat ‘duurzame gastronomie’ vooral draait om vegetarisch of veganistisch eten? Welnee,  het is veel breder dan dat. Het gaat ook over hoe je inkoopt en hoe je met je personeel omgaat. Let je op hun werktijden, stimuleer je ze bij het aannemen van gezondere gewoontes? Bij Restaurant De Kas doen ze dit supergoed. Ik sprak erover met keukenchef Savannah Hagendijk terwijl we de oogst gingen halen.

Savannah Hagendijk en Jos Timmer van restaurant de Kas. Foto: Lisa Appels / Food Inspiration

 

Eén-pan-pasta: duurzaam én handig op de camping

Duurzaam koken gaat dus niet alleen om plantaardige ingrediënten. Ook in de hoeveelheid water en energie die je gebruikt kun je keuzes maken die beter zijn voor onze aarde. Daarom deel ik deze maand graag het recept van Jamie OIivers één-pan-pasta. Jamie kookt de spaghetti niet in een grote pan water, maar in de saus. Alles in één pan. Razendslim, toch? Minder gas, minder afwas, minder energie en water nodig… én veel meer smaak.

One pan pasta uit Jamie Oliver’s boek One. David Loftus (photographer) / Richard Clatworthy (photographer)

 

We poppen weer up!

Wel trek in een heerlijk, duurzaam diner, maar geen zin om zelf te koken? Kom dan op 14 of 15 juli naar ons pop-updiner in De Groene Afslag! Eet mee aan lange, gedekte tafels onder groene bomen op twee zwoele zomeravonden in juni. Het thema is deze keer ‘De wilde moestuin’. Alles wat nu groeit en bloeit, vind je terug op je bord. Lees er meer over of reserveer meteen een plekje aan tafel.

Ga naar de site van de groene afslag en kies de datum. dan krijg je een aanvangstijd aangeboden.

 

Laat van je horen

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail.

Life is food.

Sheila

PS. Wist je trouwens dat jij mij ook kunt inschakelen als private-dining-chef, waarbij ik jou en je gezelschap tijdens een Chef’s Table laat proeven hoe ook jij met je vork de planeet een beetje beter kunt eten?

 
Previous
Previous

Van dedain naar respect voor de Hollandse pot

Next
Next

Juni was een warme maand