
Leesvoer

Leg ze lekker onder je eigen boom
Verwen jezelf met een lekker kook en leesboek.

Nederlands Culinair Team World Cup verslag - dag 2
24 uur mee met het Nederlandse kookteam. Dag 2 - de wedstrijd.

Met Dutch Culinary Team naar de World Cup
24 uur mee mee met het Nederlandse Culinaire team naar de World Cup. Dag 1 de voorbereiding.

Hoe cheffen vrouwen het in de keuken?
Cheffen is de toepasselijke naam voor onze portretserie over vrouwelijke boegbeelden die de toon zetten in culinair Nederland. Na zes portretten is het tijd om de balans op te maken en gaan we op zoek naar de rode draad tussen de verhalen.

Purpose is magneet voor gemotiveerde medewerkers
Land & Boschzigt heeft een hele duidelijke ‘purpose’ en dat trekt mensen als een magneet aan. Waarom dat belangrijk is lees je in deze column voor Food Inspiration.

Valt er geluk te vinden in de chaos van de keuken?
Column van Sheila Struyck naar aanleiding van haar bezoek aan de Food Inspiration Days. Valt er eigenlijk wel geluk te vinden in de keuken?

Weekend in de sterren keuken van Margo Reuten
Een droom kwam uit, drie dagen meedraaien in een sterrenrestaurant. Natuurlijk schreef ik mijn bevindingen op.

“Ik blaas niet hoog van de toren”, Zoë Lensen portret
Zoë Lensen is een intuïtieve en getalenteerde chef. Ze doet dingen zonder er lang over na te denken, maar ondertussen voelt ze precies aan wat ze wil en kan.
“Ik blaas niet zo hoog van de toren, kom maar gewoon proeven”

Daar doen ze het voor
Het samenwerken met twintigjarigen is een onverwacht interessant aspect van mijn werk als chef.

Hydrateren om beter te presteren
Zonder water lukt het nergens. Hydrateren om te presteren geldt voor een kok, maar ook voor haar tuin.

De gastronomische beleving in mijn luchtballon-restaurant stelt nooit teleur
Angélique Schmeinck. Deze SVH Meesterkok, die bij het grote publiek vooral bekend is van haar culinaire tv-programma’s en kookboeken, is een vakvrouw die na ruim veertig jaar kookervaring uitersten weet te verenigen: reflectie en perfectie, adrenaline en mindfulness.

Stop met ‘nog even doorbijten tot alles weer normaal wordt'
Het enige wat we zeker lijken te weten is dat alles weer kan gaan veranderen.
Ook dat is niets nieuws. Ik kreeg een flashback en vond een stuk van jaren geleden dat weer hardstikke actueel is. En raad iedereen -inclusief mezelf aan- om wat vaker onderweg achter een steen te gaan zitten. Doe je mee? Maar geniet eerst nog even van je vrije dagen!

Zij cheffen het
Een digitaal magazine vol met portretten van vrouwen in de gastronomie.

Say my name, say my name
Een stem als een klok, een goede kok en ook nog een ijzersterk geheugen. Shirma Rouse is een geboren leider.

Sterrenchef Margo Reuten - kwart eeuw aan het roer
In Maasbracht kookt Margo Reuten nu al jaren de sterren van de hemel. Wat wil deze sterren chef nu nog verder bereiken?

Troep maken kost geld
Ik hoor nou nooit iemand met een zweem van trots zeggen dat ze een fervent hobby poetser zijn. Terwijl goed schoonmaken een duidelijke indicatie is voor hoe goed je kookt.
Wil je weten hoe dat zit? Lees dan mijn nieuwe column op Food Inspiration en ontdek wat goede ‘turn around’ chefs doen om een ontspoorde keuken weer op de rails te zetten.

Hoe Mari Maris als veertienjarige het koksvak leerde
Mari Maris was even in Nederland en het was zo leuk om eens met haar te praten!

Met Michelinchefs recepten maken voor de Philips Air Cooker
Met zes chefs met Michelin sterren van Les Patrons Cuisiniers een nieuwe innovatie van Philips introduceren. Wat een droom.

Het landschap proeven met je neus
Kun je een geur proeven?
Kun je een smaak ruiken?
Als ik in Catalonië ben loop ik de hele dag te snuffelen en heb soms het gevoel dat ik echt kan proeven wat ik ruik. Voor Food Inspiration heb ik me daarin verdiept. Lees meer.

“Bij mij werken allerlei types. Liefst heb ik ze met een goed smaakpalet en zonder opleiding"
Aggy Kan. De kokende eigenaar van drie Rotterdamse restaurants: Mangiare en GaleriAAA
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.