
Leesvoer

Druk met ui snijden
Een column over uitjes, kleine dingen in perfectie doen en aan niets anders denken als je staat te koken.

Vrouwen in de haute cuisine -FD
Waar zijn de vrouwen met een Michelin ster in Nederland?

Waarom is het personeelseten vaak bruin fruit? - Vanja v.d. Leeden
Voor Food Inspiration maken gastronauten Nina Slagmolen (culinair fotograaf) en Sheila Struyck (schrijvend chef). een serie portretten van de vrouwen die de toon (gaan) zetten in culinair Nederland. Vandaag: bekroond kookboekenschrijver en pop-up chef Vanja van der Leeden (45).

Betere beslissingen met een verkenners-mindset
Column over soldaten en verkenners voor Food Inspiration. Waarom je in een gedwongen stilstand helderder oordeelt en hoe je dat ook zonder lockdown kunt doen.

Waar zijn onze lady chefs?
Op Internationale Vrouwendag vraagt Sheila zich hardop af hoeveel vrouwen er eigenlijk in onze fine dining-brigades werken.

Stage bij Slagerij Tol
Column over de manier waarop kennis gul wordt gedeeld in de keuken.

Gaan we extra betalen voor energieslurpende gerechten?
Column over energieprijzen en thuiskokers

Door covid is Sheila’s smaak stuk en ze is niet de enige...

Geen genoegen met middelmatigheid - Lars van Galen
Column over Lars van Galen (*)Chef van ‘t Lansink. Over wedstrijden winnen en stoppen.

Kan gastronomisch Parijs het vlees al een beetje loslaten?
Op zoek naar een maaltijd zonder vlees of vis in Parijs? Lees het verslag van mijn safari!

Jury werk
Jurywerk om nieuw talent te ondersteunen is altijd leuk. En je ontmoet dan ook weer nieuwe mensen.

De kunst van het wachten
Snel doorpakken is het credo in de zakenwereld. Ook investeerder Sheila Struyck dacht lange tijd dat snelheid een kwaliteit was. Maar sinds ze ook werkt als chef-kok weet ze hoe belangrijk wachten is. Een goede chef kan de tijd naar zijn of haar hand zetten. En een goede chef in het bedrijfsleven zou dat ook vaker moeten doen.

Succes is hard werken, vallen, opstaan en doorgaan - Najat Kanaache
Chefs die het anders doen, interview met Najat Kanaache, voorvechter voor gelijke kansen en gastronomie

Moderne verse maaltijden voor Oma’s soep.
Moderne verse maaltijden voor Oma’s soep. Een leuke samenwerking met jonge pioniers.

Een gastronomische oliebol
Op zoek naar de gastronomische oliebol. Met Jan van Halst, Robert van Beckhoven, Frank Visser en……. Hans Klok

Als er geen voorpret is, dan maar napret
Het column-schrijven werkt bijna therapeutisch, en verdringt het chagrijn over de opnieuw aangescherpte corona maatregelen. Herinneringen aan Septime (*) en ‘l Aliança (*)

De grote balanceer act
Ja, we moeten anders gaan koken, meer plantbased, beter voor de planeet. Maar zonder goede gastheren en vrouwen beginnen we helemaal niks. Column voor Food Inspiration

Waarom mooie producten als surrogaat? - Femke van den Heuvel
Chefs die het anders doen, interview met Femke van den Heuvel, de (bijna) beste plantbased Chef van Nederland.

Wat staat er op het menu in 2035?
Door een project over foodtrends besluit ik dat de klant geen koning meer is. De natuur bepaalt. Column voor Food Inspiration

Laten zien hoe een wortel geoogst wordt - Eric Briffard
Chefs die het anders doen, interview met Eric Briffard - Executive Chef Le Cordon Bleu - Lessen van de hoofdmeester van een van de grootste culinaire opleidingsinstituten ter wereld.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.