‘Aardige doorkijkjes in de corporate wereld’

Uitgeverij Balans ISDN 9789460033254

Uitgeverij Balans ISDN 9789460033254

De meeste boeken over het Nederlandse zakenleven worden geschreven door consultants of andere toeschouwers. Dat geldt niet voor Sheila Struyck: zij zat zelf in de boardroom van het Nederlandse bedrijfsleven, als vice-president bij een grote multinational.

Vanuit die boardroom schreef ze in het Financieële Dagblad columns met haar blijmoedige observaties: ‘Door net even anders te kijken of te redeneren in uitzichtloze kantoorsituaties, wil ik laten zien dat je dapperder kunt zijn dan je zelf denkt.’ Als eeuwige optimist ziet ze overal wel een lichtpuntje of een oplossing. Met pijnlijke eerlijkheid fileert ze vergaderingen waarin mannen met de armen in de nek zitten, slecht voorbereide presentaties en overvolle mailboxen, maar ook schrijft ze aanstekelijk over de managementlessen van haar hond, waarom een cafébaantje een plus is op elk cv en waarom je vaker Nee moet zeggen.

Dit is de flaptekst van het boek met een verzameling van de columns door de jaren heen. Ook al is de technologie wat veranderd sinds ze verschenen, de dilemma’s en eigenaardigheden zijn nog steeds hetzelfde. Alle stukjes op deze pagina komen uit het FD.

Previous
Previous

Performance is contagious, poor performance especially - Chef Guillaume Siegler (Copy)

Next
Next

Restaurantje spelen