#9 - Inspiratie cadeau en een feestje

Wat een feest na het eerste geslaagde kookboekdiner in GaleriAAA (vanaf Januari omgedoopt in Mangiare Noord)! Foto: Aldwin van Krimpen.

Het afgelopen jaar is een uitzonderlijk jaar geweest. Voor iedereen en op elke mogelijke manier. Wat ik me vooral herinner zijn de mooie samenwerkingen. Van Chef’s Tables bij mensen thuis, koken met kookboekschrijvers, diners voor zakenclubs. Of koken onder een tent in de stortregen, terwijl binnen 100 gasten heerlijk zitten te dineren. Met leuke en bijzondere mensen werkend, die lol hebben onder rare omstandigheden. 

Daarom wil ik graag iets aan geven. Aan al die mensen met wie ik samenwerkte, en aan jou, als lezer van mijn nieuwsbrief, want ook dáár ben ik je dankbaar voor. Cadeaus krijg je vast al, en we hebben allemaal al genoeg spullen die we niet nodig hebben. Daarom geef ik dit jaar een helpend handje weg.

Een kerstmenu waarmee je iedereen een plezier doet. Je gasten, jezelf en de natuur. Met gerechten die vol van smaak zijn, maar makkelijk (en vooraf!) te maken. Met verse producten uit het seizoen, ingrediënten die je gewoon bij de winkel om de hoek koopt, en nul stress dankzij het overzichtelijke stappenplan.  Naast mijn kerstmenu deel ik ook mijn favoriete boeken met je (tips voor als je nog een cadeautje voor onder de boom zoekt!), laat ik zien welke columns dit jaar het meest gelezen werden, en deel ik een toffe reistip. Voor in de kerstvakantie, óf om in je plannen voor 2023 op te nemen. 

Dank je wel dat je in 2022 mijn nieuwsbrief las, en ik hoop dat je me ook in 2023 blijft volgen op mijn plant-forward missie! 

Merry Christmas and a Happy New Year!

 

Mijn cadeau voor jou: een heerlijk en stressloos kerstmenu

Wil je lekker ontspannen kerstfeest vieren met je familie? Zonder stress in de keuken? Ik geef je groot gelijk! En daarom maakte ik speciaal voor jou een makkelijk kerstmenu dat je vol zelfvertrouwen serveert. Lekker duurzaam én gastronomisch. Met het bijbehorende stappenplan én een complete boodschappenlijst zet je alles zonder stress op tafel. Krijg je al trek? Bekijk hier het kerstmenu en het stappenplan. Of probeer een van de recepten eens in je vrije week. Ga je met het menu aan de slag? Leuk als je een fotootje of reactie stuurt!

Save the best for last - gekonfijte peer, gluhweinsaus, walnoot kaneel crumble en salted caramel ijs van het kerstmenu 2022.

 

Inspiratie onder de kerstboom 

Duurzame gastronomie is niet moeilijk, maar een beetje vrolijke inspiratie helpt altijd. Daarom deel ik graag mijn favoriete kookboeken met je. Zonder strenge regels, maar boordevol recepten voor een dagje zonder vlees. Of met veel minder zuivel. Tip: deze boeken passen perfect onder de kerstboom…

Mijn toppers

 

De balans opmaken 


Dit jaar portretteerde ik voor Food Inspiration 6 vrouwelijke boegbeelden in culinair Nederland. Hoe cheffen zij het in de professionele keuken, was hierbij de kernvraag. Het werden optimistische verhalen over vrouwen die elk op hun eigen wijze hun liefde voor eten en ondernemen invullen. Na 6 portretten maakte ik de balans op. Ontdek hier de rode draad in de verhalen van 6 bijzondere vrouwen.

De chefs: Vanja van der Leeden, Zoë Lensen, Margo Reuten, Angelique Schmeinck, Aggy Kan en Mari Maris. Foto’s: Nina Slagmolen,

 

Eventjes ertussenuit of op locatie werken?  

Denk je er nog over na om er in de kerstvakantie eventjes tussenuit te knijpen? Of ben je alvast plannen aan het maken voor het komende jaar? Dikke tip van mij: ga naar Sofia. De Bulgaarse hoofdstad is ideaal voor een citytrip, maar ook een aanrader voor als je eens een weekje op afstand wil werken. Inspiratie en culinaire verrassingen gegarandeerd!

Deze selfie moet jij toch echt beter kunnen maken voor de prachtige kathedraal van Sofia. Ik daag je uit! :-)

 

Laat van je horen

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je een brandende keukenvraag? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail. 

Life is food.

Sheila 

PS, delen is lief, dank je wel. 

Previous
Previous

Een kerst-feestje in je keuken

Next
Next

De hunter, de handelaar en de hond: op zoek naar Nederlandse truffels