# 5 Koken met een souldiva én... met onkruid.

Swingen in de keuken. foto: Aldwin van Krimpen

Ben ik weer! Na een kokend hete zomer waarin ik even wat minder berichtjes deelde via social media. Maar er gebeurde genoeg! Ik kookte de sterren van de hemel met bijzondere chefs (en met onkruid…), ontdekte wat het goedkoopste én belangrijkste ingrediënt voor chefs is, interviewde bijzondere chefs en verwerkte alle lessen die ik van hen leerde in een nieuwe ‘talk’ voor bedrijven. Als een antropoloog observeer ik teamwerk, teleurstelling, focus, leidinggeven en stress in de topkeukens van Europa. En vertaal dat naar topmanagement.

Nieuwsgierig? Lees vooral verder!  

 

Uit je wijk in je pan

Zoals je weet ben ik groot fan van upcyclen: koken met restjes die je anders weggooit. Deze keer dook in niet mijn groentela, maar mijn eigen tuin en woonwijk in. Want je wilt niet weten hoeveel er in je groene container verdwijnt wat je gewoon nog kunt gebruiken! Nieuwsgierig wat ik hiervan bakte? Bekijk dan gauw het recept van deze heerlijke vignarola.

Vignarola is een Italiaanse groentestoof waar je naar hartelust mee kunt variëren.

 

‘Hydrateren kun je leren!

Wie maakte dit grapje níet ooit bij het uitbrengen van een toost, met ‘t glas wijn of bier geheven? Het suffe is: veel chefs moeten hydrateren inderdaad nog leren! Hoe dat precies zit, lees je in mijn nieuwe column op Food Inspiration.

Drinken, drinken, drinken in de keuken. Dan gaat je koppie niet hangen.

 

Wat kan de boardroom leren van de keuken? 

 Als je me al langer kent, weet je dat ik na 30 jaar in het internationale bedrijfsleven besloot om ein-de-lijk écht mijn hart te volgen, en me te laten omscholen tot chef-kok. Het leuke is: deze werelden lijken enorm veel op elkaar! Ik word regelmatig door bedrijven uitgenodigd om te komen vertellen welke lessen de boardroom van de keuken kan leren. Deze week was uitgenodigd om met een kleine groep top managers te praten over transitie en leiderschap. Wil jij mij ook als motivational speaker inhuren op je bijeenkomst? Tof! Op mijn website lees je hoe dit werkt

Spreken voor een bijeenkomst van een internationaal advocatenkantoor.

 

Culinair feestje met souldiva Shirma Rouse

Iedere maand werk ik mee aan een kookboekdiner in GaleriAAA Rotterdam als ‘ghost-chef’. Samen met de auteur van een bijzonder kookboek maken we een viergangenmenu klaar. De eerste editie was met Shirma Rouse, en ik kan je vertellen: het was één groot culinair feest! De kaartjes waren razendsnel uitverkocht, maar gelukkig hebben we het verslag van Shirma’s soulkitchen-diner nog. Én ik mag een paar van Shirma’s recepten delen, zoals deze heerlijk frisse cole slaw. Er zijn nog een paar kaartjes te koop voor de volgende aflevering op 21 september. Kijk maar op de site van GaleriAAA

En aan het einde van de avond wist Shirma alle namen. Ongelofelijk. Lees hier wat dat betekende

 

De andere kant van Parijs

Ik luister graag naar podcasts met weetjes en geschiedenis en ben blown away door ‘de Ziel van Parijs’. Ik woonde er een paar jaar en weet dat op elke van de straat een verhaal ligt. Dirk Velghe weet de historie tot leven te brengen met kleine verhalen over ongewone mensen. Ook de onprettige verhalen over collaboratie, revolutie en huizen afbreken komt langs. Je wandelt door de stad met Dirk Velghe en de journalist De Tijd-journalist Rik Van Puymbroeck. Ze vertellen je de onbekende, intrigerende verhalen van de lichtstad. Kom te weten hoe Coco Chanel collaboreerde met de nazi’s, hoe olifanten uit de zoo op de borden van de Parijzenaars belandden, hoe een oplichter bijna de Eiffeltoren verkocht en nog veel meer. In deze podcast geeft Parijs zijn geheimen prijs.

Laat van je horen

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je een brandende keuken vraag? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail. 

Life is food.

Sheila 

PS, delen is lief, dank je wel. 

Previous
Previous

“Ik blaas niet hoog van de toren”, Zoë Lensen portret

Next
Next

Je kunt de wereld veranderen met je vork