Chocolade taart met rode peper

Ingrediënten voor 6-8 personen - quiche doorsnede 24 cm

 Voor de bodem

  • 150 g + extra bloem

  • 120 g koude boter of plantaardige boter in blokjes

  • 50 g cacaopoeder

  • 50 g poedersuiker

  • 1 tl zout

  • 2 eidooiers of 10 gr eivervanger A. Heijn met 20 ml bronwater

  • vershoudfolie

  • bakpapier en bakbonen

Voor de vulling

  • 300 g pure chocolade

  • 375 ml slagroom

  • ½ tl chilipoeder

  • 30 g boter

 

Voor de garnering

  • 3-4 rode pepers zaadlijsten verwijderd

  • 40 g suiker poedersuiker

 

1 Doe voor de bodem 150 g bloem, de boter, het cacaopoeder, de poedersuiker en het zout in een kom en kneed met de deeghaken van een handmixer tot kruimels. Voeg de eidooiers toe en kneed het geheel kort tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.

 

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 5 mm dikte en bekleed er een quiche of taart vorm (24 cm Ø) mee. Snijd het overtollige deeg weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed de bodem met bakpapier, vul hem met bakbonen en bak ca. 15 minuten blind in de oven. Neem uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak ca. 5 minuten verder. Neem uit de oven en laat afkoelen.

 

3 Hak voor de vulling de chocolade fijn en smelt hem met de slagroom en het chilipoeder au bain-marie (boven een pan met heet water op het vuur). Voeg de boter toe en roer tot een glad geheel. Laat ca. 15 minuten afkoelen. Vul de taartbodem met het chocolademengsel en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

 

4 Snijd voor de garnering de rode pepers in ringetjes. Doe de rode pepers met de suiker en 40 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Kook ca. 10 minuten op laag vuur tot de rode pepers glazig zijn. Giet af, laat uitlekken en laat drogen op een rooster.

 

5 Neem de taart ca. 30 minuten voor serveren uit de koelkast en verdeel er de rodepeperringen overheen. Bestuif met poedersuiker en serveer.

Previous
Previous

Steak tartare van watermeloen en tomaat

Next
Next

Mini patisserie