
Leesvoer

Meelopen met gastvrouw van het jaar: Caroline Berends
Benieuwd om ook een keer aan de voorkant mee te kijken en alle aspecten van het reilen en zeilen van een toprestaurant te zien, loopt chef en Food Inspiration redacteur Sheila Struyck 24 uur met Caroline Berends van De Nederlanden (*) mee.

Sterren, zonnen of radijzen?
Radijzen. Daarmee beoordeelt ex-Michelin chef Frank Fol restaurants. Dat gebeurt op basis van hun vernuft met groenten. Ik ging met Frank lunchen en gebruik de gids vaak in het buitenland.

Waarom maakt horeca weinig werk van diversiteit?
Diverse teams maken een bedrijfstak gezond, daarvoor stikt het van het wetenschappelijk bewijs. In dit stuk drie voorbeelden hoe het ook in ons land zou kunnen verbeteren.

De grootste chef's table ooit
Als schrijvende chef en eeuwige leerling kijk ik graag in de (top) keuken mee. Dat vind ik al een hele ervaring. Maar bij 26 verschillende sterrenchefs en hun brigade mee kunnen kijken, dat is toch wel een unicum. In de Beurs van Berlage vond de grootste chef's table ooit plaats. Een diner dat verzorgd werd door maar liefst 25 chefs - gezamenlijk goed voor 28 Michelinsterren - en 150 man personeel. Het event werd georganiseerd door culinair genootschap Les Patrons Cuisiniers .

Nederlands Culinair Team World Cup verslag - dag 2
24 uur mee met het Nederlandse kookteam. Dag 2 - de wedstrijd.

Met Dutch Culinary Team naar de World Cup
24 uur mee mee met het Nederlandse Culinaire team naar de World Cup. Dag 1 de voorbereiding.

Hoe cheffen vrouwen het in de keuken?
Cheffen is de toepasselijke naam voor onze portretserie over vrouwelijke boegbeelden die de toon zetten in culinair Nederland. Na zes portretten is het tijd om de balans op te maken en gaan we op zoek naar de rode draad tussen de verhalen.

Weekend in de sterren keuken van Margo Reuten
Een droom kwam uit, drie dagen meedraaien in een sterrenrestaurant. Natuurlijk schreef ik mijn bevindingen op.

“Ik blaas niet hoog van de toren”, Zoë Lensen portret
Zoë Lensen is een intuïtieve en getalenteerde chef. Ze doet dingen zonder er lang over na te denken, maar ondertussen voelt ze precies aan wat ze wil en kan.
“Ik blaas niet zo hoog van de toren, kom maar gewoon proeven”

De gastronomische beleving in mijn luchtballon-restaurant stelt nooit teleur
Angélique Schmeinck. Deze SVH Meesterkok, die bij het grote publiek vooral bekend is van haar culinaire tv-programma’s en kookboeken, is een vakvrouw die na ruim veertig jaar kookervaring uitersten weet te verenigen: reflectie en perfectie, adrenaline en mindfulness.

Zij cheffen het
Een digitaal magazine vol met portretten van vrouwen in de gastronomie.

Say my name, say my name
Een stem als een klok, een goede kok en ook nog een ijzersterk geheugen. Shirma Rouse is een geboren leider.

Sterrenchef Margo Reuten - kwart eeuw aan het roer
In Maasbracht kookt Margo Reuten nu al jaren de sterren van de hemel. Wat wil deze sterren chef nu nog verder bereiken?

Hoe Mari Maris als veertienjarige het koksvak leerde
Mari Maris was even in Nederland en het was zo leuk om eens met haar te praten!

Met Michelinchefs recepten maken voor de Philips Air Cooker
Met zes chefs met Michelin sterren van Les Patrons Cuisiniers een nieuwe innovatie van Philips introduceren. Wat een droom.

“Bij mij werken allerlei types. Liefst heb ik ze met een goed smaakpalet en zonder opleiding"
Aggy Kan. De kokende eigenaar van drie Rotterdamse restaurants: Mangiare en GaleriAAA

Vrouwen in de haute cuisine -FD
Waar zijn de vrouwen met een Michelin ster in Nederland?

Waarom is het personeelseten vaak bruin fruit? - Vanja v.d. Leeden
Voor Food Inspiration maken gastronauten Nina Slagmolen (culinair fotograaf) en Sheila Struyck (schrijvend chef). een serie portretten van de vrouwen die de toon (gaan) zetten in culinair Nederland. Vandaag: bekroond kookboekenschrijver en pop-up chef Vanja van der Leeden (45).

Waar zijn onze lady chefs?
Op Internationale Vrouwendag vraagt Sheila zich hardop af hoeveel vrouwen er eigenlijk in onze fine dining-brigades werken.

Geen genoegen met middelmatigheid - Lars van Galen
Column over Lars van Galen (*)Chef van ‘t Lansink. Over wedstrijden winnen en stoppen.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.