#3 - Over loempia’s en poetseritis

Daar ben ik weer, met m’n belevenissen van deze maand in de duurzame gastronomie. Lees wat ik kookte, schreef, zocht en waar ik over praatte. Lekker veel eetbare natuur!

By the way: op Instagram deel ik nog veel meer. Volg je me daar al?

En wil je graag een keer met me samenwerken? Recepten ontwikkelen, samen koken of mij inhuren als spreker en/of chef-kok? Let me know! Je kunt gewoon deze mail beantwoorden.

 

Aan de slag met Michelinchefs

Wat een eer! Ik werkte mee aan de lancering van de Philips Air Cooker, en daarvoor mocht ik dit deze gloednieuwe innovatie voor de thuiskeuken samen met 6 Michelinchefs testen. Nou, ik zal je zeggen: goedgekeurd! Nieuwsgierig? Hier zie je de chefs in actie.

Kijk Erik van Loo - Parkheuvel (**) eens lekker bezig in de Kas.

 

Loempia-liefde

Denk je bij het woord loempia aan zo’n grote gefrituurde envelop vol noodles en een verdwaald stukje kip? Dat vooroordeel is voorgoed weg als je deze felroze verrassingspakketjes hebt geproefd. Bomvol kakelverse groenten en kruiden en daarmee een explosie van oosterse smaken. Ontdek het recept -nu ja eigenlijk gewoon een uitleg hoe je aan de slag kunt- van deze heerlijke Thaise loempiaatjes, waar je lekker allerlei kleine restjes (of noem jij het nog kliekjes?) in kwijt kunt. Lekker voor de planeet en voor je portemonnee.

 

Troep maken kost geld

Chef Williams Caussimon, de meest gevreesde leraar op Le Cordon Bleu, drilde mij om op-en-top netjes te werken. Ik dacht dat al dat gepoets vooral was om ervoor te zorgen dat je na afloop sneller klaar was, of dat het belangrijk was voor de hygiëne. Nu weet ik dat netjes werken véél verder gaat dan dat, en heb ik zelf de poetseritis. (Alleen in de keuken, overigens 😉). Waarom dat is, lees je in mijn nieuwe column op Food Inspiration.

Chefs Williams Caussimon en Alexandra Didier van Le Cordon Bleu

 

Weet jij wat blauwschokkers zijn? 

Ken je biologisch dynamische tuinderij Land&Boschzigt in ‘s Graveland? Zo’n fijne plek waar je een oogst-abonnement kunt nemen. Voor alle zelf-oogsters die ook niet altijd weten wat je allemaal met de groenten van het seizoen kunt maken, verzamel ik culinaire inspiratie over de eetbare natuur. Ook als je naar de groenteboer gaat om te ‘oogsten’ vind je er vast wel inspiratie of een handige tip. Geniet je mee van de moestuin?

 

Laat van je horen

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je een brandende keuken vraag? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail.  Life is food. Sheila 

Previous
Previous

Jong geleerd oud gedaan

Next
Next

Sterrenchef Margo Reuten - kwart eeuw aan het roer