# 16 - Weinig koken, veel eten

Zomer, het is rustig, de lunches en diners beginnen weer in September. Een mooie tijd om mijn tuinhuis af te maken. De aannemer is weg, maar dan begint het werk pas. Poetsen, verven, verlichting regelen en inrichten. Maar mijn -veel te grote- collectie kookboeken heeft weer ruimte om te ademen. En ik kan me voorstellen dat dit een knusse plek is om te vergaderen (met een lekkere lunch natuurlijk), kleine supperclubs te doen of een fotoshoot te doen. We zien wel.

Dus weinig koken, maar dat ga jij vast ook niet doen de komende weken. Maar wel lekker lezen over eten, en lokale gerechten proeven. Door dat op je reizen te doen, doe je iets goeds voor de planeet!

 

Smikkelen op de pelgrimsroute

Vakantie, lekker eten en drinken en de zon op je kop. Om het nuttige met het aangename te verenigen kun je op de fiets een culinaire pelgrimstocht doen. Op de Ruta Via de la Plata lopen niet alleen pelgrims naar Santiago de Compostela, maar bevindt zich ook veel gastronomisch erfgoed. Bijna 1000 kilometer in 12 dagen. Hard doorfietsend valt er veel te eten en te drinken zonder weegschaal gevolgen. Benieuwd naar de top elf én een relaas over deze fantastische route? Het is een lekkere long-read geworden.

Vluchten kan niet meer……

Hierbij een paar foto’s die de redactie van Food Inspiration niet bij het stuk wilde zetten. Niet scherp of niet mooi genoeg. Het zal nooit mijn sterkte worden, zeggen ze.. :-)

 

Duurzaam op reis? Bestel locale gerechten.

Als je lokale gerechten bestelt of maakt, doe je veel voor de planeet. Typische streekgerechten worden meestal gemaakt met ingrediënten die in een bepaalde omgeving goed kunnen groeien. En die in het seizoen zijn. Dus draag een steentje bij aan de biodiversiteit als je op reis bent. En ik ben van plan om ook in Nederland me nog meer te concentreren op lokale recepten en in ieder geval lokale ingrediënten. Lees hier waarom

Lekker uit de Hollandse volle grond.

 

Recept van de pop-up voor jou

Het wilde moestuin pop-up diner bij de Groene Afslag in juli was bere-gezellig. We hadden vijf kleine gangen en een band die live muziek speelde. Het was een feest van smaken en kleuren. Ik maakte voor het eerst deze mini uien tarte tatin en dat is een leuk recept om zelf ook te proberen. Ziet er cute uit, vol van smaak en je kunt het serveren als een tussen- of een hoofd gerecht.

upside down uientaartje. foto: Sheila Struyck

 

Hongerig naar kennis?

Er lijkt vraag naar lessen in ‘Plant-forward’ koken. Dus ik overweeg een paar MasterClasses te ontwikkelen voor het najaar. En nu vraag ik me af: wat zou je willen weten? Waar loop je tegenaan? Wat zou je helpen om groenten midden op het bord te zetten? Wat wil je leren?

Help je me een leuke paar klassen te ontwikkelen? Of wil je op de hoogte worden gehouden van onderwerpen en data? Laat dan hier van je horen.

 

Dank je wel

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail.

Life is food.

Sheila

 
Previous
Previous

“Waarom kom je bij ons eten als je niet van ons eten houdt?”

Next
Next

10 horecalessen van een pelgrim