#1 Sheila dist op

Mooi dat je erbij bent







Zó leuk dat je je wilt aanmelden voor mijn nieuwsbrief! Ik kijk ernaar uit om elke maand met je te delen wat (of in wiens keuken) ik die maand kookte, waar ik over schreef, met welke inspirerende mensen ik praatte en wat voor nieuwe ontdekkingen ik deed op het gebied van de duurzame gastronomie. Heb je vragen? Laat het me weten. Je kunt gewoon deze mail beantwoorden. 

Hoe harde werkers betere beslissingen nemen

Ik schrijf regelmatig columns voor Food Inspiration, hét trendplatform voor foodprofessionals op het gebied van eten, drinken, slapen en gastvrijheid. Mijn column - over de mindset van harde werkers in de keuken, en waarom ze ineens andere beslissingen durven nemen - durfde ik bijna niet aan te leveren. Benieuwd waarom? Hier lees je de column 

Waar het om gaat

De podcast ‘Waar het om gaat’

Ik had mijn podcastdebuut! Merel van Deursen interviewde me voor haar podcast ‘Waar het om gaat’. Wat een mooi gesprek! Terwijl zij meekeek in mijn keuken, praatten we o.a. over de noodzaak van wachten, de moed om het harnas los te laten en…  mislukte oliebollen😉. Ben je benieuwd waar het voor mij om gaat? Luister de podcast hier of via je favoriete podcastapp! 

Een sinaasappel met schil en al in de taart?

Siciliaanse sinaasappeltaart

Mijn zus vertelde mij ooit over een makkelijke taart. Zij is geen keukenprinses, dus ik vertrouwde het niet zo. Een hele sinaasappel -met schil- een tijd koken en dan tot moes pulpen met de foodprocessor? Het werd een van mijn favoriete gerechten. Het duurt even, maar je bent er maar kort mee bezig, ondertussen kun je gewoon wat anders doen. Ik frutselde wél een mooie bovenlaag bij het recept van mijn zus. Zo zie je, caring is sharing. Zelf maken? Kijk hier

Martijn en Dexter van www.truffelhond.nl

Stagelopen en wildplukken 

Hoe goed je ook bent in je vak, in mijn optiek ben je nooit uitgeleerd. Als ik de kans krijg om ergens stage te lopen, grijp ik die dan ook altijd met beide handen aan. Vorige maand mocht ik een dagje meelopen met slager Jan Willem Tol, leerde wildplukker Judith Klappers me de heerlijkste voedselverrassingen in het bos te vinden, en gingen we met Martijn en zijn hond Dexter truffels zoeken in Nederland. Nieuwsgierig? In dit blog lees je er alles over.

Bedankt dat je me volgt op mijn plant-forward missie! Wil je iets met me delen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Of wil je met mij samenwerken? Let me know! Dat kan gewoon met een reply op deze e-mail.  Life is food.

Sheila Struyck

Previous
Previous

“Bij mij werken allerlei types. Liefst heb ik ze met een goed smaakpalet en zonder opleiding"

Next
Next

Druk met ui snijden