Alle schrijfsels op een hoop

  • Boek "Lekker is dat"

    Een lees- en doe boek om op een makkelijke manier lekker en duurzaam te koken. Smakelijk verteld, zonder opgeheven vingers.

  • Persoonlijke columns en essays

    Aanstekelijke verhalen over gastronomische avonturen. Met essays over het keukenleven. En columns over al dat wat me bezighoudt.

  • Verhalen over duurzame chefs en ontwikkelingen

    Portretten van opmerkelijke chefs en toffe adressen in binnen en buitenland.

  • Reis inspiratie

    Af en toe deel ik tips en adresjes. Helemaal niet compleet, maar altijd uit het hart.

“Waarom kom je bij ons eten als je niet van ons eten houdt?”

“Waarom kom je bij ons eten als je niet van ons eten houdt?”

In Downton Abbey seizoen 1 komt de vrouw des huizes de keuken in met een brief: ‘Vanavond komt Lord X op het feest en hij heeft schrijft over een nieuwe soort gebak waar heel London dol op is, een Appel Charlotte. Kunt u dat vanavond serveren op het feestmaal?”. Mrs Patmore, de kok, is ontzet, omdat alles al ingekocht en voorbereid is. Ze reageert met een woedeaanval gericht op haar hulpje. De barones begrijpt er niets van en druipt verongelijkt af. “Het was toch een leuk idee”?

Ik leef met Ms Patmore mee. Ook in deze tijd zijn er mensen die torenhoge verwachtingen hebben, zonder zich te verplaatsen in wat het aanbod nu eigenlijk is. En vervolgens boos worden. Lees mijn column maar.

Meer lezen
Een gastronomische pelgrimstocht in 11 culinaire hoogtepunten
Adressen, Belevenissen, Artikel sheila struyck Adressen, Belevenissen, Artikel sheila struyck

Een gastronomische pelgrimstocht in 11 culinaire hoogtepunten

Vakantie, lekker eten en drinken en de zon op je kop. Om het nuttige met het aangename te verenigen kun je op de fiets een culinaire pelgrimstocht doen. Op de Ruta Via de la Plata lopen niet alleen pelgrims naar Santiago de Compostela, maar bevindt zich ook veel gastronomisch erfgoed. Bijna 1000 kilometer in 12 dagen. Hard doorfietsend valt er veel te eten en te drinken zonder weegschaal gevolgen. Benieuwd naar de top elf én een relaas over deze fantastische route?

Meer lezen
De grootste chef's table ooit
Artikel, Chefs ontmoetingen sheila struyck Artikel, Chefs ontmoetingen sheila struyck

De grootste chef's table ooit

Als schrijvende chef en eeuwige leerling kijk ik graag in de (top) keuken mee. Dat vind ik al een hele ervaring. Maar bij 26 verschillende sterrenchefs en hun brigade mee kunnen kijken, dat is toch wel een unicum. In de Beurs van Berlage vond de grootste chef's table ooit plaats. Een diner dat verzorgd werd door maar liefst 25 chefs - gezamenlijk goed voor 28 Michelinsterren - en 150 man personeel. Het event werd georganiseerd door culinair genootschap Les Patrons Cuisiniers .

Meer lezen

Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.