
Leesvoer

Purpose is magneet voor gemotiveerde medewerkers
Land & Boschzigt heeft een hele duidelijke ‘purpose’ en dat trekt mensen als een magneet aan. Waarom dat belangrijk is lees je in deze column voor Food Inspiration.

Valt er geluk te vinden in de chaos van de keuken?
Column van Sheila Struyck naar aanleiding van haar bezoek aan de Food Inspiration Days. Valt er eigenlijk wel geluk te vinden in de keuken?

Daar doen ze het voor
Het samenwerken met twintigjarigen is een onverwacht interessant aspect van mijn werk als chef.

Hydrateren om beter te presteren
Zonder water lukt het nergens. Hydrateren om te presteren geldt voor een kok, maar ook voor haar tuin.

Stop met ‘nog even doorbijten tot alles weer normaal wordt'
Het enige wat we zeker lijken te weten is dat alles weer kan gaan veranderen.
Ook dat is niets nieuws. Ik kreeg een flashback en vond een stuk van jaren geleden dat weer hardstikke actueel is. En raad iedereen -inclusief mezelf aan- om wat vaker onderweg achter een steen te gaan zitten. Doe je mee? Maar geniet eerst nog even van je vrije dagen!

Say my name, say my name
Een stem als een klok, een goede kok en ook nog een ijzersterk geheugen. Shirma Rouse is een geboren leider.

Troep maken kost geld
Ik hoor nou nooit iemand met een zweem van trots zeggen dat ze een fervent hobby poetser zijn. Terwijl goed schoonmaken een duidelijke indicatie is voor hoe goed je kookt.
Wil je weten hoe dat zit? Lees dan mijn nieuwe column op Food Inspiration en ontdek wat goede ‘turn around’ chefs doen om een ontspoorde keuken weer op de rails te zetten.

Het landschap proeven met je neus
Kun je een geur proeven?
Kun je een smaak ruiken?
Als ik in Catalonië ben loop ik de hele dag te snuffelen en heb soms het gevoel dat ik echt kan proeven wat ik ruik. Voor Food Inspiration heb ik me daarin verdiept. Lees meer.

Druk met ui snijden
Een column over uitjes, kleine dingen in perfectie doen en aan niets anders denken als je staat te koken.

Betere beslissingen met een verkenners-mindset
Column over soldaten en verkenners voor Food Inspiration. Waarom je in een gedwongen stilstand helderder oordeelt en hoe je dat ook zonder lockdown kunt doen.

Stage bij Slagerij Tol
Column over de manier waarop kennis gul wordt gedeeld in de keuken.

Gaan we extra betalen voor energieslurpende gerechten?
Column over energieprijzen en thuiskokers

Door covid is Sheila’s smaak stuk en ze is niet de enige...

Geen genoegen met middelmatigheid - Lars van Galen
Column over Lars van Galen (*)Chef van ‘t Lansink. Over wedstrijden winnen en stoppen.

Als er geen voorpret is, dan maar napret
Het column-schrijven werkt bijna therapeutisch, en verdringt het chagrijn over de opnieuw aangescherpte corona maatregelen. Herinneringen aan Septime (*) en ‘l Aliança (*)

De grote balanceer act
Ja, we moeten anders gaan koken, meer plantbased, beter voor de planeet. Maar zonder goede gastheren en vrouwen beginnen we helemaal niks. Column voor Food Inspiration

Wat staat er op het menu in 2035?
Door een project over foodtrends besluit ik dat de klant geen koning meer is. De natuur bepaalt. Column voor Food Inspiration

Het belang van je mes
Aan de Chef herken je de vakbekwaamheid. Column voor Food Inspiration

Zes levenslessen uit de keuken
Voor een paar goede levenslessen hoef je niet op een leadership trail. Ga gewoon een week in de keuken werken.

Praten met vreemden
Waarom de verloren kunst van het praten met vreemden een USP voor de horeca is. Column voor Food Inspiration
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.