
Leesvoer

Sterrenchef Margo Reuten - kwart eeuw aan het roer
In Maasbracht kookt Margo Reuten nu al jaren de sterren van de hemel. Wat wil deze sterren chef nu nog verder bereiken?

Hoe Mari Maris als veertienjarige het koksvak leerde
Mari Maris was even in Nederland en het was zo leuk om eens met haar te praten!

“Bij mij werken allerlei types. Liefst heb ik ze met een goed smaakpalet en zonder opleiding"
Aggy Kan. De kokende eigenaar van drie Rotterdamse restaurants: Mangiare en GaleriAAA

Vrouwen in de haute cuisine -FD
Waar zijn de vrouwen met een Michelin ster in Nederland?

Waarom is het personeelseten vaak bruin fruit? - Vanja v.d. Leeden
Voor Food Inspiration maken gastronauten Nina Slagmolen (culinair fotograaf) en Sheila Struyck (schrijvend chef). een serie portretten van de vrouwen die de toon (gaan) zetten in culinair Nederland. Vandaag: bekroond kookboekenschrijver en pop-up chef Vanja van der Leeden (45).

Waar zijn onze lady chefs?
Op Internationale Vrouwendag vraagt Sheila zich hardop af hoeveel vrouwen er eigenlijk in onze fine dining-brigades werken.

Kan gastronomisch Parijs het vlees al een beetje loslaten?
Op zoek naar een maaltijd zonder vlees of vis in Parijs? Lees het verslag van mijn safari!

Succes is hard werken, vallen, opstaan en doorgaan - Najat Kanaache
Chefs die het anders doen, interview met Najat Kanaache, voorvechter voor gelijke kansen en gastronomie

Waarom mooie producten als surrogaat? - Femke van den Heuvel
Chefs die het anders doen, interview met Femke van den Heuvel, de (bijna) beste plantbased Chef van Nederland.

Laten zien hoe een wortel geoogst wordt - Eric Briffard
Chefs die het anders doen, interview met Eric Briffard - Executive Chef Le Cordon Bleu - Lessen van de hoofdmeester van een van de grootste culinaire opleidingsinstituten ter wereld.

Ik serveer bloemen zodat iedereen voorzichtiger met natuur is - Iolanda Bustos
Voor Food Inspiration portretten van Chefs die het anders doen. Deze keer Iolanda Bustos die vecht voor duurzaamheid.

Chef Sastregener van Bo.tic(**) - Werken voor de toekomst
Management goeroes zeggen dat ‘resilience’ en ’composure’ belangrijke vaardigheden zijn in een crisissituatie. In de professionele keuken gebeurt van alles wat niet gepland is. Een Chef-kok weet het hoofd kalm en gefocust te houden als alles mis lijkt te gaan. Dus vraag ik twee sterren Chef Albert Sastregener van Bo.tic, in Corça, Catalonie (Spanje) hoe hij daar mee om gaat.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.