Valentijns menu
Lief voor elkaar en de natuur
Februari 2024, speciaal voor Vegafeb van de Vegetariรซrsbond- stelde ik een fijn menu -en een stappenplan- samen voor Valentijnsdag.
En wat is er veel gekeken op de recepten! Er kwamen heel wat toffe fotoโs voorbij. En omdat de recepten ook elke andere dag lekker zijn om te maken laat ik ze gewoon nog even op de site staan. Veel plezier ermee.
Wil je met Valentijn iemand verrassen met een feestmaal? En dan het liefst een maal wat ook een feestje voor de dieren is? En op zoโn manier dat jij รณรณk gewoon ontspannen aan tafel zit? Dat snap ik als geen ander. En dat kunnen we samen. Zรณ lekker dat het vlees geen seconde gemist wordt. Sterker nog, je kunt het zelfs helemaal plantforward maken. Dat is lekker + makkelijk = duurzaam.
Net als de liefde, alle smaken: zoet, zuur, zout, bitter en lekker
-
Torentje van biet | feta | mierikswortel | hazelnoot
-
Bloemkool roast | tarator | cranberries | knapperige kikkererwten
-
Siciliaanse sinaasappeltaart | hangop
Aan de slag
Om als chef lol in mijn werk te hebben denk ik altijd in stappen en voorbereiding. Dat heb ik voor je uitgeschreven in een stappenplan. Doe er je voordeel mee.
Alles kun je in de supermarkt en bij de groenteboer om de hoek kopen. De gerechten zijn niet moeilijk om te maken. Als je de stappen in de beschrijving volgt heb je -net als in een restaurant- รกl het werk al van te voren gedaan. Je kunt ontspannen aan tafel en genieten van het gezelschap. Print de menu kaart uit, dek de tafel gezellig en maak de bordjes mooi op.
PS Wil je meer weten over mijn werk als chef? Kijk dan hier.
Even voorstellen?
We mรณeten de manier waarop we eten en voedsel produceren veranderen. Het kan zรณ gemakkelijk zรณ veel beter. Beter voor de natuur, voor onszelf en vooral voor je smaakpapillen. Ik wil daar mijn rol in spelen.
Aanstekelijk eten waar de planeet ook van geniet
Werken met groenten als uitgangspunt geeft eindeloos ruimte voor creativiteit en smaak. Zeker als je de klassieke Franse technieken erop loslaat. Ik ben echt gelukkig in de keuken als we met een fijn team kleurrijke en smaakvolle gerechten maken. Vol van smaak, afwisselend in texturen. Fine dining waar een carnivoor van watertandt.
Frans geschoolde chef, expert in duurzame gastronomie
Ik werk als chef, culinair consultant, conceptontwikkelaar en food-schrijver. Als klassiek Frans รฉn vegan opgeleide chef kook ik in de meest inspirerende keukens van Europa. Als culinair schrijver schrijf ik over internationale topchefs en ondernemers die voorop lopen in de eiwittransitie.