Wat doet een filosoof nou met een puddinkje?

Soms is het meest inspirerende perspectief het omgekeerde. Dit is de kern van het boek “Het Omgekeerde is ook Waar” van Ebel kemeling. Geen klassieke verzameling managementprincipes, maar een scherpe verkenning van universele wetten die haaks staan op gangbare ideeën over business en leiderschap. Maar wat als het tegendeel óók waar is?

Tijdens zes exclusieve dinersessies – speciaal voor leden van de Management- en Supervisory Boards – verkent Bercan Günel -Confidant for CxO's/Executive Coach- van NGL International met Ebel de prikkelende paradoxen en verdiept de dialoog met de aanwezigen: wat betekent dit voor ons denken, handelen en leiden?

Deze sessie vinden plaats in de intieme locatie Het Gemaal van Muiden. Met het seizoen als leidraad en het thema van de avond als kern gedachte stel ik het menu samen. De eerste bijeenkomst ging over cultuur, dus toverde ik een echt Mona toetje op tafel. En al roerend om geen klontjes te krijgen ging ik terug naar de laatste keer dat ik griesmeelpudding met bessensap maakte. Zo'n vijftig jaar geleden.... (inderdaad ik kookte al op mijn tiende...) En wat bleek? Alle gasten hadden goede -of slechte- herinneringen aan dit meest bekende Nederlandse dessert. Eten verbindt en eten emotioneert!

Thema volgende keer = efficiëntie of chaos. Raad maar wat het dessert wordt....
Dank Bercan en Ebel voor het vertrouwen, het was een bijzondere avond.

O ja, ben jij nou ook nieuwsgierig geworden? Lees het boek of luister naar de podcast

Vorige
Vorige

Wat doe je nou eigenlijk?

Volgende
Volgende

Een ode aan Janny en haar weetjes