Pickle
Dit keer een snelle techniek om knapperige groenten extra smaak te geven. Onze oma’s noemden dit wecken, om groenten in te maken. Bij mij zijn ze altijd sneller op. Ga lekker experimenteren met kruiden! Bloemkool bij de borrelhap in de pickle is altijd een groot succes. Maar probeer ook eens komkommer of augurk, wortel en natuurlijk radijs.
Ingrediënten
Pickle vloeistof
- 150 gr suiker 
- 60 gr witte wijnazijn 
- 60 gr appelcider azijn 
- 1 el zout 
- 2 laurierbladen 
- 5 peperkorrels 
250 gr groenten. bijvoorbeeld 1/4 bloemkool, een venkel of een bos radijs.
Methode
Deze bietjes zijn gepickeld voor Renee Koudstaal www.renee-k.com
- Pickle maken: kook in een pannetje de azijn, zout, suiker, laurier, water en wat peperkorrels. Haal van het vuur als suiker opgelost is. 
- Snijd de groenten in mooie plakjes (3-5 mm) of stukken van 1,5 cm max. Blancheer 1 minuut, doe in een schaal en overgiet met het pickle-water. Laat minstens 30 minuten intrekken. Voeg kruiden naar smaak toe. Mijn favoriete combinaties zijn: - bloemkoolroosjes - rozemarijn 
- wortellinten - venkelzaad en komijn 
- komkommer of augurkjes - dille en mosterdzaad 
- radijs - beetje extra zout 
- bietjes - peterselie en kappertjes 
 
 
                        