
Food Inspiration - het platform over en voor gastronauten
Het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG) aan de KU Leuven in België opent dit najaar een erfgoedbibliotheek over landbouw en voeding. Professor Yves Segers – hoofd van het CAG – wil laten zien hoe producten door de jaren heen worden bereid in de gastronomie, in de breedste zin van het woord. En daarvoor zoekt hij chefs.
In het Spaanse Olot draait les Cols al 30 jaar op top niveau. Ze werken vooral met lokale groenten uit het vulkaan gebied. Ik ging er eten zodat jij mee kunt genieten…
Een grote wedstrijd winnen, discovery van het jaar worden én een Michelin ster. Londonse Kirk Haworth blijft er nuchter onder.
Zineb Hattab is een heel bijzondere chef. Ze runt drie zaken en zet haar team op 1. Het is de eerste keer dat ik een chef interview en ze noemt haar hele team. En vertelt hoe ze zichzelf overbodig maakt. Ze voert de groentenrevolutie aan in Zurich én stelt onrechtvaardigheid en onrecht in de horeca aan de kaart. Maar het aller belangrijkste is dat het tot nu toe het lekkerste menu is wat ik dit jaar at. Ze heeft die Michelin ster echt verdiend!
In Parijs presenteerden we Dutch Cuisine, hoe reageerden de kenners?
Op 7 October vallen de nieuwe Michelin sterren. Benieuwd wie een groene ster gaan krijgen? Het bordje hierboven is van Nazka, die staan op mijn tiplijst.
Een Luxemburgse sterrenchef spreekt zich steeds meer uit. Een mooi gesprek over water, nieuwe dingen leren en waarom hij provoceert.
Zonder water is er geen natuur. Dertien tips om in je keuken op te letten zodat we genoeg water overhouden voor de akkers en de velden.