Probeer het eens te behandelen als een kostbaar stukje vlees - Sheila Struyck - chef de cuisine.

Kakelvers en bomvol smaak. Dat krijg je als je zelf-oogster wordt. Maar wat doe je ermee? Sheila Struyck heeft zich gespecialiseerd in β€˜kreatief met groenten’ en geeft recepten en tips om lekker aan de slag te gaan. Lekkerder dan iets wat je zelf uit de grond hebt gehaald bestaat toch bijna niet?

Met de seizoenen mee koken uit de tuin betekent dat er veel verrassingen mogelijk zijn. We weten ongeveer wat er wanneer uit de grond gaat komen of rijp is. Maar wat je uiteindelijk mag oogsten wordt vaak op het laatste moment bepaald. Om de paar weken staat hieronder een vers verhaaltje op je te wachten met recepten, verhalen en suggesties over de oogst van dit moment.

 

sijmen aan het oogsten

Oogst advies

Snijden, knippen, bij de stengels pakken? Marieke zet alle oogst tips op een rijtje voor je.

choggia bieten

Techniek

Er zijn veel manieren om groenten lekker te maken. Blancheren, sauteren, grillen, pickelen, poffen, wokken, stomen en zo kan ik er nog wel een paar verzinnen.

IMG_7555.jpeg

Recepten

Op zoek naar inspiratie? Maar niet te ingewikkeld? En zin om af en toe ook nog een trucje te leren? Hier staan de fijnste recepten op een rijtje.